• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami İnşaatında Tehlikeli Anlar
26 Ekim 2017 Perşembe 17:56

Cami İnşaatında Tehlikeli Anlar

Hakkari’de devam eden camii inşaatında çalışan işçiler hayatlarını adeta hiçe sayarak ölüme meydan okuyorlar.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar 

Gün geçmiyorki televizyon kanalları, ana haber bültenleri ve gazetelerin ana manşetlerinde işçilerin hayatlarını hiçe sayarak girdikleri ekmek mücadelesi ile çalıştıkları inşaatlarıdaki tehlike dolu anları kameralara yansımasın.

Hemen hemen hergün tv yada gazetelerden görmeye alıştığımız bu görüntülere bu günlerde Hakkari kent merkezinde şahitlik ediyoruz. Kentte 3 Ekim 2015 yılında dönemin valisi Yakup Canpolat tarafından Altay Caddesi üzerinde temeli atılan Ulu Camii, yaz döneminde inşaatı bir müddet dururken, yaklaşık iki ay önce yeniden başladı.

3 katlı, 9 kubbeli, iki minareli, iki asansör ve bir çok özelliğinin daha olacağı öğrenilen caminin kaba inşaatı neredeyse bitme aşamasına gelirken, yaz döneminde verilen aranın ardından tekrar başlatlan çalışmalar da hız kesmeden devam edeiyor.

Kaba inşaatın bittiği camide dış kaplama ve sıva çalımaları başlatılırken, camiinin yerden yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki kubbelerinde sıva çalışması yapan işçilerin görüntüleri ise şaşkınlık yarattı.

Kubbelerde sıva çalışması yapan işçilerin kask takmak bir yana herhangi bir güvenlik önlemi olmadan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki kubbelerde yaptıkları sıva çalışması ve yanı sıra olası bir iş kazasında ciddi yaralanmalara ve hatta ölümle sonuçlanabilecek yükseklikteki rahat tavırları bu nasıl çalışma yöntemi dedirti.

Çevreden geçen vatandaşlarn ile birlikte cadde esnafının şaşkın bakışları arasında olası tehlike veya meyadan gelebilecek olası iş kazalarına aldırış etmeyen işçiler, ölüme adeta meydan okumaya devam etti. 

manset-002.jpgnormal-1-002.jpgnormal-2-002.jpg

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim