• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çamur Deryasından Amfilere Giden Ulaşım Çilesi
23 Kasım 2017 Perşembe 17:31

Çamur Deryasından Amfilere Giden Ulaşım Çilesi

Hakkari Üniversitesi Rektörlük ve Hizmet binalarına giden yolda oluşan çamur deryası, ulaşımda çileye dönüşüyor

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar

Kıran Mahallesi Zeynel Bey Yerleşkesinde buluanan  Hakkari Üniversitesi, farklı iklim ve soğuk havasının yanı sıra henüz sonladırılmayan inşaat halindeki hizmet binaları ve merkezden bakıldığında sadece dağ yamacına büyük harflerle yazılmış “ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ” Yazısıyla dikkat çekerken, mevcut aksaklaklarına gelen kış mevsimi ile beraber yeniler eklenmiş durumda.

Halife Derviş ve Medrese Mahallelerinin yol ayrımından üniversiteye kampüs alanına giden yola alternatif  ve ulaşımın daha kolay olması açısndan Kıran Mahallesinde açılan ikinci yol, hazırlanmayan alt yapı ve toprak zemini ile gerek mahalleli gereksede kampüs alanına ulaşmaya çalışanlar için tam bir eziyete döndü.

Üstünde Hakkari Üniversitesi yazılı tabela görüntüsünün yolda oluşan çamur deryası ve su birkintilerine yansıdığı yolda, gerek mahalle sakinleri gereksede öğrenci ve çalışanlar ulaşımda büyük sıkıntılar çekiyor. Mahallede bulunan Aatatürk İlk ve Ortaokulu binasının önünden başlayan ve adeta bir çamur deyasını andıran yolun yaklaşık 500 metreye yakın bir kısmı yaya ve normal araç ulaşımı şöyle dursun, iş makinlerinin bile önüne engel olarak çıkarken, yolun geriye kalan kısımlarında ise yer yer kaymaların ve heyelanların oluştuğu gözlendi.

Batı illerinde ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim veren okuların yanı sıra çocuk kraşlerinin bile yollarının asfaltlandığı ülkemizde, Hakkari’de lisans eğitimi veren üniversite yolunun çamurdan geçilmeyen görüntüsü pes dedirtti.

Hakkari Üniversitesi kampüs alanına Medrese Mahallesinden giden yolda çamur olmamasına karşın daha büyük tehlikeler bulunuyor. Özellikle çetin ve yağışlı geçen kış koşulları göz önüne alındığında yağışlı hava ile beraber tehlikenin kol gezeceği yolda meydana gelen toprak kaymaları ve oluşan birikintiler birer tehlike habercisi gibi.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulmasına rağmen ulaşım çilesinin bitmediği kampüs alanı yolunda meydana çamur deryası ve kaymalar gün be gün artarken, yetkililerin ne ve nasıl tedbirler alacağı ise kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam edecek gibi. 

n-1.jpgmnst-002.jpgdetay-003.jpg

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim