• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çatı temizlemek ekmek kapısı oldu
13 Ocak 2020 Pazartesi 11:30

Çatı temizlemek ekmek kapısı oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından çatılarda biriken karlar, birçok vatandaşın ekmek kapısı oldu.

Yüksekova'da etkili olan soğuk ve çetin hava hayatı olumsuz etkiliyor. Yaklaşık 6 ay boyunca süren kış mevsimi, ilçede birçok iş sektörünü de olumsuz etkiliyor. Bununla beraber ilçe merkezindeki bina çatılarında biriken karlar, pek çok vatandaşın ekmek kapısı oldu. Çatı temizleme işi yapan vatandaşlar, bu şekilde evine katkıda bulunuyor. Bir binanın tamamının temizlenmesi için dondurucu havalara rağmen 50 lira alan vatandaşlar, adeta canlarını hiçe sayıyor.

Çatı temizleyen Cemil Yılmaz, evlerine ekmek götürmek için çatıları temizlediklerini belirterek, “Yüksekova'nın kışı meşhurdur. Biz de arkadaşlarla şu an kar temizleme işi yapıyoruz. Şu an 6'ncı kattayız. Kar temizlememiz ise 3 saat sürecek gibi. Tüm zorluklara rağmen çatılara çıkıp temizliyoruz. Biliyorsunuz Yüksekova gibi yerde iş imkanları baya kısıtlı, biz de bu fırsatı değerlendirmek için bunu yapıyoruz” dedi.İHA

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim