• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cazibe merkezleri ile Hakkari’de istihdam sağlanacak
10 Kasım 2017 Cuma 12:51

Cazibe merkezleri ile Hakkari’de istihdam sağlanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Baktığımız zaman 2017 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığımızın seferberliği ile biz Türkiye’de 2 milyon 198 bin insanımıza yeni iş bulmuşuz.

Ama bu yeterli mi yeterli değil. Daha fazla istihdam sağlamamız lazım" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ekonomi istişare toplantısı için Hakkari’ye geldi. Yüksekova’dan karayolu ile Hakkari’ye gelen Bakan Tüfenkci, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) binası önünde Hakkari Valisi Cüneyit Epcim, Vali yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya,

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Emrullah Kanar, HATSO Başkanı Servet Taş, STK temsilcileri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan HATSO Başkanı Servet Taş, Bakan Tüfenkci’ye Hakkari’deki ticaret sorunlarına el attığı ve sınır kapılarımızın gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Başkan Taş, ”Yaklaşık 40 yıldır süren şiddet ve terör ortamında her zaman ülkemizi birliği ve bütünlüğü adına hareket edip büyük bedeller vererek konumumuzu ve değerlerimizi koruduk. Halk olarak bu süreçte ciddi travmalar yaşadık. Ancak yaşama dair umutlarımızı kaybetmedik. Hakkari il statüsünün değiştirilmesi gündemi bizde ciddi bir çöküşe neden olmuştur ve bu gündem ilimize zarar vermektedir” dedi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Topak, hükümetin Hakkari’nin il ve ilçelerine önem vererek büyük yatırımları yapmaya devam ettiğini söyledi.

"Türkiye büyük bir dönüşüm ve değişime imza attı"

Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Tüfenkci ise "Ülke ekonomisi için hangi tedbirler alabiliriz, Hakkari özelinde neler yapabiliriz bunun istişaresini burada yapalım. Valimiz, oda başkanlarımız Ankara’ya gelirken Hakkari’nin sorunlarını bize iletiyorlar.

Ülkemiz son 15 yıldır her alanda büyüyor ve büyümeye devam ediyor. Baktığımız zaman Türkiye büyük bir dönüşüm ve değişime imza attı. Ekonomi, sosyal hukuksal alanlarda çok önemli reformlar gerçekleşti. Ekonomimiz istikrara kavuştu.

Sosyal dengeler gözle görülecek refah bir düzeyde geldi. Türkiye’ye son 15 yılda baktığımız zaman marka değeri olan bir ülke konumuna erişti. Bunun için marka değerini kurmak adına daha fazla daha fazla üreteceğiz. Daha fazla istihdam sağlayacağız ve daha fazla ihraç edeceğiz.

Baktığımız zaman 2017 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığımızın seferberliği ile biz Türkiye’de 2 milyon 198 bin insanımıza yeni iş bulmuşuz. Ama bu yeterli mi yeterli değil. Daha fazla istihdam sağlamamız lazım. Bunun için de daha fazla insana iş ve aş bulmamız lazım.

Onun için ülkemiz 2017 yılında 2016 yılında yaşamış olduğu o hain darbe girişimine rağmen ve arkasından başlatılan ekonomik terör saldırıları ile Türkiye’yi çökertmeye çalıştılar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından soru ve cevaplara geçildi. Bakan Tüfenkci kendisine soru soran herkesi dinleyerek cevap verdi. Hakkari’deki STK temsilcileri ve iş adamları, Hakkari sınır kapılarında ve giriş çıkış saatlerinde düzenleme yapılması, sınır kapılarında gümrüksüz alanların kurulması, tek çıkışı olan Hakkari’ye yeni bir yolun yapılması konularını dile getirdiler.

Bakan Tüfenkci ise ellerinden geleni yapacağı sözünü vererek, AK Parti binasına geçti.İHA

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim