• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çevre Düzeni Hakkarili Esnafı Mağdur Etti
27 Temmuz 2017 Perşembe 12:32

Çevre Düzeni Hakkarili Esnafı Mağdur Etti

Hakkari'nin yeniden inşası kapsamında yapılan çalışmalar esnafı mağdur etti.

SERDAR SEVİ/Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'nin yeniden inşası çalışmaları kapsamında Hakkari'de  bir çok çalışma aynı anda yapılırken, bu çalışmalar esnasında bir çok esnaf mağdur edildi.

 

Katramas Yolu üzerinde bulunan dükkanların çevresel düzen kapsamında kaldırılacak olması orada bulunan esnafı zor durumda bıraktı. Çevre düzenlemesi adı altında dükkanlarının kaldırılacağını ifade eden Katramas Yolu esnafı kendilerine bir yer tahsil edilmemesinden dert yandı.

 

Katramas Yolu esnaflarından Vahit Can isimli esnaf ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Vahit Can:'' bu dükkanların maliyeti 10 bin civarında olmasına rağmen şimdi 500 liraya hurdacılara vermek zorunda kalıyoruz. Buradaki esnafın bir kısmı  kendilerine yeni iş yeri kiralamak zorunda kalırken diğer bir yarısı da dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Bize bir yer tahsil edilebilir ya da daha öncesinden haber verilebilirdi. Hakkari'nin daha güzel bir görünüme kavuşturulması daha modern bir hale getirilmesini elbette biz de istiyoruz. Fakat bu yapılırken esnaf mağdur edilmemeli, burada çok sayıda esnaf abu küçük tezgahlarla ailelerine bakıyordu. Şimdi yüksek kira ödemek zorunda kalacaklar belki bir çoğu da iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır.'' şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim