• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Hakkari il örgütünden 'Kayyum' açıklaması
23 Ağustos 2019 Cuma 11:14

CHP Hakkari il örgütünden 'Kayyum' açıklaması

CHP Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

CHP Hakkari il örgütü de yaptığı yazılı açıklama: ''Yapılan işlem haksız ve hukuksuzdur. Kabul edilemez bir durumdur' denilen CHP açıklamasında, "Bu işlem seçme ve seçilme hakkına vurulan ağır bir darbedir. Demokrasiyi hiçe saymaktır. Anayasa’nın 15. Maddesine göre “suçluluğu mahkeme kararıyla saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz.” Demokratik meşruiyetin namusu sandıktır. Sandık hukukuna vurulan her darbe, Toplumun tüm kesimlerine vurulmuş bir darbedir. Seçimle gelen seçimle gider. Seçimle gelip, kayyumla devam edilecekse sandık anlamını kaybeder. Sandığa da, seçimde inanç yok edilir." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu yapılan uygulama, hangi siyasi görüşe, kişiye yapılırsa yapılsın, kabul edilmesi mümkün değildir. Bu gün ona yarın bir başkasına. Bu nedenle en temel insan hakkı olan seçme ve seçilme hakkını güçlü bir şekilde savunmalıyız. Aksi taktirde Demokrasi zeminini kaybeder.  Bugün gücü elinde bulunduranlar hukuk tanımıyorsa. Bir gün gelir hukuk onlara da lazım olacaktır. Yapılan hukuksuzluktan vazgeçilip derhal belediye Başkan'arının göreve iadesi yapılmalıdır. Biz sadece Diyarbakır, Mardin Van belediye başkanlarının görevden almalarına değil Başbakan Görevden alınmasında ağlayarak görevinde  alınan AKP'li belediye başkanlarında karşı çıkmıştık bizim duruşumuz dün neyse bugün de odur Demokrasinin yanındayız seçmenin tercihine her Zaman saygılıyız"

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim