• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'li Tezcan'dan: HAKKARİ VE ŞIRNAK İL KALSIN
31 Mayıs 2017 Çarşamba 23:43

CHP'li Tezcan'dan: HAKKARİ VE ŞIRNAK İL KALSIN

“Şırnak ve Hakkari il olarak kalsın, Cizre ve Yüksekova’nın da il olmasını istiyoruz"

Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılıp bunun yerine Cizre ve Yüksekova’nın il yapılmasının gündemde olduğunu kaydeden Tezcan, “Olay çok açıktır. Biz daha öncede söylemiştik. Şırnak ve Hakkari il olarak kalsın. Cizre ve Yüksekova’nın da il olmasını istiyoruz. 81 il değil, 83 il olur. Cizre ve Yüksekova'nın il olmasının bedeli diğer iki ilimizi il statüsünden çıkarmak olmamalıdır” dedi.
5 Haziran Pazartesi günü CHP Emek Bürolarının kıdem tazminatı çalıştayı yapacağını bildiren Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, sendika temsilcilerinin ve çalışanların katılacağını ifade etti.

“Hükümete çağrıda bulunuyoruz, derhal fasılları biz açalım”
Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin yumuşayacağına dönük işaretler olduğunun basına yansıdığını söyleyen Tezcan, “İyileşmeye yönelecek her türlü süreci memnuniyetle karşılarız. Ancak yapılması gereken bir şey vardır. Hükümetin yapması gereken şey, AB'nin fasıl açmasını beklemeyiniz. Bizim fasılları kendimizin açıp o değişiklikleri ve düzenlemeleri bir an önce yapmamız gerekir. Biz bu değişiklikleri Avrupa istiyor diye değil, kendi insanımıza yakışan budur diye düşündüğümüz için yapıyoruz. O halde insanımıza yakışan buysa, fasılları bizim herhangi bir pazarlık konusu yapmadan açmamızda yarar vardır. Hükümete çağrıda bulunuyoruz, derhal fasılları biz açalım. Standartlar bellidir, Türkiye’yi o standartlara taşıyalım. İlk yapmamız gereken şeyde derhal OHAL’in kaldırılmasıdır” açıklamasında bulundu.

"Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır"
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tezcan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Darbe Komisyonuna verdiği yazılı cevaplarla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:
“Cevaplarını okudum. Genelkurmay Başkanı doğrudan gidip Darbe İnceleme Komisyonunda ifade vermesi gerekirdi. Orada dinlenmesi gerekirdi. Çünkü tek taraflı sorularla değil, bir diyalog halinde canlı soruları sorup cevabının alınması gerekirdi. Genelkurmay Başkanının neden bundan kaçındığını anlamak istiyoruz. Genelkurmay Başkanını oraya gönderme yetkisine sahip siyasi iradenin Genelkurmay Başkanını komisyona niye göndermediğini de merak ediyoruz. Bu da izaha muhtaçtır. Açıklamalara gelince 8 sayfa açıklama, dişe dokunur bir şey yok, ciddi bir şey yok. Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır.”
Kılıçdaroğlu’nun referandum sonrası 'hayır' bloku bileşenlerine yaptığı ziyaretler hatırlatılarak, HDP ve MHP'li muhaliflerle ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine Tezcan, bu hafta görüşmelerin devam edeceğini, henüz kesinleşen randevunun olmadığını kaydetti. İHA

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim