• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların İzdihamları Aratmayan Park Sevinci
07 Ekim 2017 Cumartesi 12:44

Çocukların İzdihamları Aratmayan Park Sevinci

Hakkari Dağgöl Mahallesine kurulan çocuk oyun parkı, sabah saatleri itibariyle izdihamsı sevinç gösterilerine sahne oldu. .

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Hakkari Belediyesi tarafından “ 2017 Dönüşüm Programı” kapsamında kent merkezinde yürütülen alt yapı ve yol yapım çalşmaları devam ederken, bir atakta çocuklar için başlatıldı. Çocuklara sosyal alanların kazandırılmasına yönelik kent merkezindeki çocuk parkı sıkıntısını ortadan kaldırmak adına başlatılan çalışmalarda şehirdeki her mahallede uygun noktalara çocuk oyun parkları projesi başlatılıp, çocukların okuldan arta kalan zamanlarının yanı sıra hafta sonu tatillerinde oyun parklarında eğlenmeleri amaçlanarak, oyun parklarık kuruldu.

Belediye tarafından başlatılan çalışmalar sonucu ildeki bütün mahallelere parklar yapılırken, Dağgöl Mahallesinde de başlatılan çalışmalar dün son bulmuş ve kurulumu biten park bu sabah saatleri itibariyle çocukların doyasıya eğlenebilecekleri bir oyun alanı haline geldi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin arka taraflarında bulunan bir bahçeye yapılan park, sabahın erken saatleri olmasına rağmen izhimahsı bir çocuk kalabalığına büründü. Sabah erken saatlerde oyun parkına gelen çocuklar, uzun yıllar yoksun kaldıkları parkta eğlenebilmek, kaydıraklardan kayıp, salıncaklarda sallanmak için adeta birbiriyle yarıştı. Hızlarını alamayan çocuklar, öylesine çoşkun öylesine mutlulardı ki, tahtarevalli sırasını beklemeden 6-7 kişi aynı anda binerek, sabahın erken saatlerinde çocukluklarını doyasıya yaşayarak, oynamanın tadını çıkarttılar.

Hakkari Belediyesine yapılan park için teşekkür eden çocuklar, oyun keyfi ve mutluluklarını oluşturdukları,  izdihamları aratmayan kalabalıkta birbirleriyle paylaştılar.

01-004.jpg02-006.jpg03-004.jpg

 

 

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim