• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların Tehlikeli Okul Harçlığı Uğraşı
04 Ekim 2017 Çarşamba 15:18

Çocukların Tehlikeli Okul Harçlığı Uğraşı

Hakkari’de çocuklar okul harçlığı için 5 metrelik perde duvarlara tırmanıyorlar.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: 

Hakkari’de çocuklar okul harçlıklarını çıkarmak için yüksekliği 5 metrenin üzerinde olan perde duvarlara tırmanırken, hayatlarını adeta hice sayarak ölüme meydan okuyorlar.

Kent merkezi Bulak Mahallesi Çevre Yolu Caddesi arka taraflarında mahalle içinde, halı sahaların bulunduğu alanda meydana gelen toprak kaymasını önlemek amaçlıyla bir süre önce yapımı tamamlanan perde duvar, şimdilerde çocukların tehlikeli tırmanışlar yaptığı ve kopardıkları demir parçalarıyla okul harçlıklarını çıkarttıp, ölüme meydan okudukları bir mekan haline geldi.

Hafta içinde okul sıralarında eğitim almaları gereken, yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar, satıp para kazanmak amacıyla perde duvara tırmanarak topladıkları demir parçalarını, plastik bir ekmek kasasında biriktirerek, daha sonra hurdacılara satılmak üzere götürüyorlar.

Ciddi yaralanma ve hatta ölüm tehlikesinin bile kol gezdiği duvarda, tehlikeye aldırış etmeden tırmanan çocuklar, etraftan geçen vatandaşların şaşkın bakışları arasında tehlikeli harçlık mesailerini devam ettiriyorlar.

Çevredekilerin ikaz ve uyarılarını hice sayan çocuklar, duvarın en üst kısımlarında bulunan demir parçalarına da ulaşmaya çalışarak, tehlikenin boyutunu en üst seviyeye çıkarırken, duvarın aşağı kısmında bekleyen çocuklar ise kopan demir parçalarını topluyorlar. 

Duvarın yüksekliği ve yanı sıra tırmanan çocuklar için olası bir düşme durumunda hayati tehlike söz konusu iken, aşağıda kalıp demir toplayanlar içinde ayrı tehlike çanları çalıyor. Yukardan düşecek bir demir parçasının kafa yada yüze isabet etmesi ile ciddi yalanmaların meydana gelebilecği duvarda çocuklar ölüme meydan okumaya devam ediyorlar. 

2-002.jpg1-001.jpg3-001.jpg

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim