• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çukurca seralarında üretim devam ediyor
27 Ocak 2023 Cuma 14:25

Çukurca seralarında üretim devam ediyor

Hakkari'nin Çukurca Belediyesi, kentteki verimli toprakların değerlendirilmesi ve örtü altı tarımın geliştirilmesi için hayata geçirdiği seracılık projesiyle üretime devam ediyor.

Çukurca Belediyesince tarımsal faaliyetlerin artmasına yönelik iki yıl önce başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Nar, susam, incir ve Trabzon hurması gibi ürünlerin yetiştiği ilçede sebze ve meyve yetiştiriciliğini geliştirmeyi ve çiftçilere esin kaynağı oluşturmayı hedefleyen belediye, seracılık projesini hayata geçirdi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen proje kapsamında Berşük mevkisinde 10 dönüm arazi tahsis eden belediye, bu alanda 1 dönüm üzerinde iki sera kuruldu.

İki yıldır, seralara domates ve salatalık eken belediye ekipleri, seraların arka tarafındaki yaklaşık 2 dönümlük alanda da çilek fidelerini toprakla buluşturuyor.

Çukurca ikliminin ve toprak yapısının meyve ve sebze yetiştiriciliğine uygun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ensar Dündar, örnek projeler ile üretime katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Seracılıkta olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Dündar, yeni sezon için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. 
Belediye çalışanları ile birlikte eline küreği alan Başkan Dündar, çiftçilere örnek olacak ve kazanç sağlama gayreti içinde oldukları ifade etti.

Dündar, "Çukurca Belediyesi Emirşaban Mahallesi Beşük mevkisinde kurulan seralarda yeni mahsullerin ekim ve üretimine devam ediyoruz. Halkımıza en uygun maliyet fiyatına sebze üretmek için durmak yok yola devam. Her şey Çukurca için" ifadelerini kullandı. 2-20230127142854.jpg3-994.jpg1-20230127142854.jpg

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim