• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan mesajı
01 Ekim 2020 Perşembe 15:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dağlık Karabağ’daki kalıcı barışın yolu Ermeni işgalcilerin her karış Azerabaycan toprağından geri çekilmelerinden geçiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni yasama yılı açılış oturumunda konuşuyor. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

2.Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan uluslararası düzen artık her alanda çatırdıyor salgın döneminde yaşanan bu yıkılışın çok daha açık görülmesini sağlamıştır. Bu çarpık düzenin aynı şekilde devam etme şansı kalmamıştır. Dünya 5’ten büyüktür işte bu gerçeğin ifadesidir.

 Burada bir kez daha Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma ve vatanların koruma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Minsk Grubu’nun hala ateşkes arayışı içinde olmaları kabul edilebilir bir şey değildir işgalcilerin bu topraklardan çıkmaları gerekir ki burada bir çözüm olsun. İşte şimdi netice zamanı ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz de kendi göbeklerini kesmenin adımını attılar. İşgalcilere sessiz kalanların sözünün bizim nezdimizde kıymeti yoktur.

Dağlık Karabağ’daki kalıcı barışın yolu Ermeni işgalcilerin her karış Azerabaycan toprağından geri çekilmelerinden geçiyor.

Türkiye olarak Akdeniz’de çatışma gerilim haksızlık hukuksuzluk peşinde asla değiliz tek talebimiz haklarına hukukuna çıkarlarına saygı gösterilmesidir. Paylaşım ile ilgili anlaşmazlıkların hakkaniyet temelinde çözülmesi öncelikli tercihimizdir. 

Bu haber toplam 4087 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim