• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Durdurulan Cami İnşaatına Yeniden Başlandı
03 Ekim 2017 Salı 10:44

Durdurulan Cami İnşaatına Yeniden Başlandı

İki yıldır inşaat halinde olan Hakkari merkezdeki Ulu Cami'nin yapım çalışmasına yeniden başlandı.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'de Ekim 2015'te temeli atılan Altay Caddesi'ndeki Ulu Camii inşaatına ara verilmişti. Ara verilen Ulu Camii inşaatına yeniden başlandı.

Üç katlı, 9 kubbeli, iki minareli, iki asansör ve daha bir çok özelliği olduğu belirtilen camiinin yapım çalışmalarının durdurulması vatandaşın da tepkisine neden olmuştu. İbadethane sıkıntısının yanı sıra cemaatin ildeki diğer mevcut camilerde yer bulmakta sorun yaşadığı göz önüne alındığı zaman vatandaşların camii konusunda büyük sıkıntı yaşadığı belirtildi.

                                                         

Eski olduğu ve ihtiyaca cevap vermediği için yıkılan Ulu Camii'nin yapımına yeniden başlanması vatandaşı memnun ederken, inşaat sezonunun bitmeye yakın başlaması yapımının gecikeceğini ifade belirtiler.

Cami inşaatının yeniden başlaması özellikle Altay Caddesi'nde bulunan esnafı memnun etti. Özellikle Cuma günleri Cuma namazı kılmak için diğer camilere gitmek zorunda kaldıklarını ve çoğu zaman yer bulmakta zorlandıklarını ifade eden cadde esnafı Ulu Camii inşaatının bir an önce bitirilmesini ve ibadete açılmasını istediler.

 

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim