• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Ekonomik reform paketi' geliyor
08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:20

'Ekonomik reform paketi' geliyor

"Referandum bitti artık geçim" zamanı diyen Başbakan Binali Yıldırım, 'ekonomik reform paketi' açıklayacaklarını söyledi. Yıldırım, ABD'ye sunacakları YPG önerisini de anlattı.

 Başbakan Binali Yıldırım referanduma ilişkin “İnandığım bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşıyorum” yorumunda bulundu. Moldova-Türkiye yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP’deki istifa ve tartışmalara ilişkin “Önemli değişimlerden sonra CHP’de bu hep oluyor. Yeni bir durum değil. Seçimler sonrasında CHP’de mutlaka sesler yükseliyor. Bugün yaşananlar da onun tekrarından ibaret” dedi.

Yıldırım, “Suriye’de ‘siyasi çözüm’den kastedilen ne?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Siyasi çözümden maksat; terör grupları dışındaki grupların bir araya geldikleri ve toprak bütünlüğü içinde bir arada yaşadıkları bir Suriye’dir.”

‘RAKKA OPERASYONUNU BERABER YAPALIM’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinde, YPG konusundaki tezleri bir kez daha masaya süreceklerini de belirten Yıldırım, “Önereceğimiz şeyler belli. Sır değil. Biz başından beri PYD-YPG gibi örgütleri terör örgütü olarak görüyoruz. Bu örgütlerin, müttefik ABD tarafından Suriye’de DAEŞ’le mücadelede kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Bunu başından beri söylüyoruz. Bizim teklifimiz ‘Beraber yapalım’ şeklindedir. Bize söyledikleri şey ise ‘Henüz karar vermedik’ biçimindedir. Bu ortak faaliyetler bir önceki yönetim döneminde başlamıştı. Ümit ederiz ki ABD’nin yeni yönetim döneminde sürdürülmez” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, ekonomi konusunda da yeni adımlar atılacağını belirterek, “Yeni ekonomik reform paketi hazırlanıyor. Seçim geçti, artık geçim zamanı” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim