• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Elektrik Kesintileri Bıkkınlık Verdi
01 Kasım 2017 Çarşamba 13:54

Elektrik Kesintileri Bıkkınlık Verdi

Hakkari Dağgöl Mahallesinde yaşanan elektrik kesintileri bıkkınlık verdi.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Sonbaharı geride bırakıp kış mevsiminin ilk haftasına girdiğimiz bu günlerde mevsim soğukluğu kendini iyiden iyiyye hissetirirken, Hakkari kent merkezinin çevresinde bulunan dağların dorukları ise beyaz bir örtüyle kaplandı.

Çetin geçen kış koşulları ve yağan kar ile beraber hemen her yıl yaşanan elektrik kesintileri bu yılda eksik olmayacak gibi. Kent merkezinin tümünde olmasada belli bir kesimde vatandaş gece ve gündüz yaşanan elektrik kesintilerinden oldukça şikayetçi.

Henüz odun ve kömür sobalarının kurulmadığı kentte, vatandaş ısınamak için elektrikli ısıtıcıları tercih ederken, meydana gelen kersintilerden dolayı, soğuk gün ve gecelerde çareyi battaniye ve yorganlara sarılmakta buluyor.

Kent merkezinin özellikle Dağgöl Mahallesi Kale Tepe evlerinde meydana gelen kesintiler vatandaşı oldukça mağdur etmesinin yanında tepkilerede neden olmuş durumda. Gündüz saat 11: 30, 13: 00 arasında meydana gelen kesintiler,

iş yerlerinde çalışan esnfafları mağdur ederken, akşam saatlerinde ise günün yorgunluğunu evinde dinlenerek geçirmek isteyen vatandaş aynı işkenceyi çekiyor.

Şehir merkezinin bütün mahallelerinde elektrikler evleri aydınlatırken, Dağgöl Mahallesi Kale Tepe de, insanlar hemen hemen her gece meydana gelen kesintilerden dolayı mum ışığı ile aydınlattıkları evlerinde, battaniye ve yorganlara sarılarak, soğuk mevsimde ısınmaya çalışıyorlar.

Elektrklerin çok sık kesildiğini ve kent merkezinde sadece yaşadıkları semtte böyle bir sıkıntının olduğunu ifade eden vatandaşlar, kesinti esnasında durumu bildirmek üzere gerekli numara olan 186 yı aradıklarını,

fakat kimseyi muhattap bulamadıklarılarını iddia ederek, zorlu geçen kış mevsimi öncesi sorumlu kurumun arızaları onararak daha fazla mağdur edilmemelerini istedi.

Mahalledeki elektrik direklerinde sıkıntılar olduğun ifade eden mahalle sakinleri, “ En ufak bir rüzgar yada esintide elektriklerimiz kesilirken, diğer mahallelerde böyle bir şeye şahit olmuyoruz.

Elektriklerin kesildiği akşam saatlerinde çocuklarımızla beraber battanıyelere sarınıp pencere önünde evlerimizin karşı tarafında bulunan mahallelerdeki elektrikleri açık olan evlere bakarak, bu şekilde kesilen elektriklerin tekrar açılmasını bekliyoruz.

En ufak bir rüzgar, esinti ve yağmurda kesilip saatlerce gelmeyen elektriğimiz, burada zorlu geçen kış koşulları öncesi onarılmazsa, kış mevsimi boyunca karanlığa gömüleceğimiz anlamına geliyor. Yetkililerden bu duruma biran önce bir çözüm bullmaları talebibnde bulunuyoruz” ifadelerini kaydettiler.  

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim