• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En güzel Van kedisi Kartopu
12 Ekim 2017 Perşembe 15:05

En güzel Van kedisi Kartopu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezinde koruma altında bulunan kediler arasında yapılan Van Kedisi Güzellik Yarışmasında, ’Kartopu’ birinci seçildi.

Bir gözü turkuaz, diğer gözü kehribar, ipeksi beyaz tüylü olan Van kedisi hakkında farkındalık oluşturan YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi, bu kez de farklı bir etkinliğe imza atarak ’Van Kedisi Güzellik Yarışması’ düzenledi.

8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarışması’nda birinci seçilen ’Kartopu’, son zamanlarda oldukça ilgi görüyor.

İHA muhabirine konuşan YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, amaçlarının Van kedisiyle ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Kaya, “Yoksa bütün Van kedileri güzeldir. Van kedisi olup da çirkin olan yoktur. Biz böyle inanıyoruz” dedi.

Neslin saflığını korumak için ve Van kedileri hakkında bir farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Kaya, “Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak, bu sene düzenlenen 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, bir ilk olarak Van Kedisi Güzellik Yarışması düzenledik.

Gerek Van kamuoyunda, gerek Türkiye kamuoyunda Van kedisinin neslinin korunmasıyla ilgili bir hassasiyet oluşturma amacımız vardı. Bir güzellik yarışmasıyla da bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“EN GÜZELİNİ SEÇMEKTE ZORLANDIK”

Belli kriterler dahilinde en güzel Van kedisini seçme durumunda kaldıklarını söyleyen Kaya, jürinin 94 puanıyla ‘Kartopu’ adlı kedinin birinci seçildiğini söyledi. Kaya, “Van kedisinin güzelliğini seçmek gerçekten çok zordu.

Hangisi daha güzel? Hepsi çok güzel. Dolayısıyla da jürimiz, 30-40 yıldır kedi besleyen ve Van’da ‘Kedilerin Anası’ olarak bilinen insanlardan oluştu. Belli kriterler dahilinde en iyisini seçme durumu vardı.

Jürinin 94 puanıyla ‘Kartopu’ adlı kedimiz birinci seçildi. Bu ödüllü bir yarışmaydı. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülümüz vardı. Bu kapsamda sıralama yaptık ve birinci, ikinci ve üçüncülere ödüllerini verdik” şeklinde konuştu.

Van kedisini, neslinin koruma tehlikesini atlatana kadar hassasiyetle bu çalışmaların üzerinde duracaklarına dikkat çeken Kaya, şunları kaydetti:

“Bununla ilgili ileri yıllarda aynı şekilde Van kedilerinin güzellikleriyle ilgili düşüncelerimiz var. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Neslini koruma tehlikesini atlatana kadar biz bu işleri biraz daha sıkı, daha ciddi, daha üzerinde hassasiyetle durarak devam etmeye çalışacağız. Amacımız budur.” İHA

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim