• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli kız hayaline sosyal medya sayesinde ulaştı
08 Kasım 2017 Çarşamba 13:34

Engelli kız hayaline sosyal medya sayesinde ulaştı

Siirt’te doğuştan engelli olması nedeniyle okula anne ve babasının sırtında giden Özgenur Kireç, en büyük hayali olan akülü tekerlekli sandalyesine sosyal medya sayesinde kavuştu.

Siirt’te ikamet eden ve SP hastalığı yüzünden doğuştan fiziksel engelli olan 14 yaşındaki Özgenur Kireç, her gün anne ve babasının sırtında okula gidip geliyordu. Yaşıtları gibi sokağa çıkamayan 7’nci sınıf öğrencisi Kireç, daha rahat hareket etmek ve okula gidip gelebilmek için bir akülü tekerlekli sandalyesinin olmasını hayal ediyordu.

Sosyal medya üzerinden Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan Kireç’in bu hayali gerçek oldu. Derneğin Siirt Temsilcisi Barış Amcalar, sosyal medyadan temasa geçtiği hayırseverlerden tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Hayırseverlerin desteğiyle Kireç’e akülü tekerlekli sandalye ve bunun yanı sıra dizüstü bilgisayar alındı.

“Artık okula daha rahat gideceğim”

Akülü sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Özgenur Kireç, “Bana bu tekerlekli sandalyeyi verenlere teşekkür ediyorum. Tekerlekli sandalye sayesinde daha rahat okula gelip gidebileceğim” dedi.

Anne Müzeyyen Kireç, kızının engeli nedeniyle 3 yıl okula gidemediğini anlatarak, “Onu okula taşıyıp götürüp getiriyordum. Allah yardımcı olanlardan razı olsun. Kızıma tekerlekli sandalye getirildiği için çok duygulandım, ne diyeceğimi bilemiyorum.

Kızımı okula götürüp getirirken taşıyamıyordum, çünkü yaşı ilerledikçe ağırlaşıyor. Akülü sandalye sayesinde okula gidip gelebilecek” diye konuştu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Siirt Temsilcisi Barış Amcalar ise, “Sosyal medya üzerinden yapmış olduğumuz çağrımıza İstanbul’dan Ömer Ekinci adlı hayırsever bir vatandaş akülü tekerlekli sandalye ve Malatyalı iş adamı Hüseyin Hazarda dizüstü bilgisayar desteğinde bulundu.

Bundan sonra Özgenur okula tek başına gidip gelebilecek. Duyarlı vatandaşımızın herkese örnek olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. İHA

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim