• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellilerden Kaldırımlarda Düzenleme İsteği
09 Mayıs 2017 Salı 13:02

Engellilerden Kaldırımlarda Düzenleme İsteği

Hakkari’de yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlar, yapılacak olan yol ve kaldırımlarda kendilerine yönelik düzenleme yapılmasını istiyor.

Hakkari’de yaklaşık 1 yıldır devam eden altyapı çalışmaları ardından yapılacak olan yol yapımlarında yapılacak olan ana ve ara yollarda engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Engelliler ülkemizde özellikle de ilimizde günlük hayatta pek çok zorlukla karşılaşıyor Avrupa ülkelerinde hayatın bütün üniteleri engelliler düşünülerek dizayn edildiği halde ülkemiz bu konuda geri kaldı.

Kanuni düzenlemeler gereği bütün devlet kurumlarının binalarını, kaldırımları, yolları geçitleri, toplu taşıma araçlarını engellileri düşünerek yapması, yapılı olanları da yapılması gerekiyordu. Ancak bu konuda kurumların çalışmaları yererli düzeye ulaşmış değil. Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi Hakkari’de de engelliler, dışarı çıktıklarında en çok ulaşımda sorun yaşıyorlar. Engellilere göre düzenlenmeyen kaldırım ve geçitler, onlara hayatı dar ediyor. Dış dünyadaki zorluklar engellilere adeta hayatı çileye çeviriyor.

Yüzlerce engellinin yaşadığı Hakkari’de fiziki şartların yetersizliği nedeniyle; okumak, çalışmak ve kendi ayakları üzerinde durmak isteyen engellilerin yükünü iki katına çıkarıyor. Bir çok engelli işine, okuluna, dershanesine, alışverişe giderken yol çilesi çekiyor.

Engelli vatandaşlar: ‘’bizlerin hayatını kolaylaştıracak hiçbir şey yapılmamıştır. Bu yeni yapılacak yol ve kaldırımlarda bizlerin de düşünülmesini istiyoruz. Şu ana kadar bir çok zorluk çektik yolları kullanırken. Var olan yolları kullanırken çok zorluk çekiyoruz. Belediye ve kara yollarından yeni yapılan kaldırımların bizlerin hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz.’’ Şeklinde konuştular. Haber: Serdar Sevi (Özel Haber)

 

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim