• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan duyurdu: Fiyatları yükseltenlere yeni cezalar geliyor
15 Nisan 2022 Cuma 15:01

Erdoğan duyurdu: Fiyatları yükseltenlere yeni cezalar geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf ve sanatkâr camiası ile yaptığı iftarda "Fiyatları stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız yere yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı'nda konuştu. İftar sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Fiyatları stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız yere yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar satır başları:

"SALGIN DÖNEMİNDE DESTEKLER 4,6 MİLYAR LİRAYI AŞTI"

"Bugün bir çok ülkede en derin şekilde yaşandığını gördüğümüz sosyal adaletsizliğin bizim milletimizin içinde kök salamamasında bu anlayışı vardı. Bunun son örneğini koronavirüs salgınında gördük. Devlet olarak bu zorlu dönemde sizlerin yanında olmaya çalıştık. Salgın döneminde esnaflarımıza gelir kaybı ve kira olarak 4 ay süreyle biner lira destek sağladık. Türkiye genelinde bu destekler 4, 6 milyar lirayı aşmıştır.
"AMACIMIZ FAHİŞ FİYATLARI KONTROL ALTINDA TUTMAK"

Şartlara göre ilave adımlar atarak insanlarımızın refah seviyelerini korumaya çalışıyoruz. Amacımız esnaf ve sanatkarımızla rekabet etmek değil, sizlerin de şikayetçi olduğu piyasadaki fahiş fiyatları kontrol altında tutmaktır.

Salgının küresel düzeyde dengeleri bozan ve fiyatları artıran etkilerini henüz yeni yeni üzerimizden atarken bu defa da Karadeniz'in kuzeyindeki savaşın etkileriyle yüz yüze kaldık. Son dönemde çarşıda pazarda fahiş fiyat artışlarının en önemli sebebi bu iki faktördür. Millete sesleniş konuşmasında ifade ettiğim gibi; bu tür sorunlar hukuki değil ahlaki olduğu için yaptırımlar kısıtlı kalıyor. Ama bu değil ki elimiz kolumuz bağlı kalacağız. Fiyatları stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız yere yükseltenlere verilen cezaları artırıyoruz.
"E-TİCARET PLATFORMLARINA ÇEKİ DÜZEN GETİRECEĞİZ"

İnternet üzerinden satış yapan e-ticaret platformlarına da çeki düzen veriyor, belirli sınırlamalar getiriyoruz. Kendi işiniz kurmak isteyen girişimcilere verdiğimiz destekleri artırıyoruz. Çeşitli istihdam projeleriyle özellikle gençlerimizin meslek öğrenme ve kazanç sahibi olmasını sağlıyoruz."

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim