• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esendereli öğrencilerden doğa yürüyüşü
21 Kasım 2017 Salı 13:56

Esendereli öğrencilerden doğa yürüyüşü

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, doğa yürüyüşü yaptı. 15 kilometre yürüyen öğrenciler, yol boyunca birçok yaban hayvanını gözlemleme imkanı bulduklarını söyledi.

üksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere beldesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin 'Doğa Yürüyüşü Kulubü' ilk etkinliklerine 'trekking' yaparak başladı.

Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürü Kenan Canan “Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak sosyal kulüplerimizden doğa yürüyüşü kulübünün faaliyetini gerçekleştirdik. Ortalama 15 öğrenciyle bu yürüyüşe başladık. Bundan sonraki süreçlerde de bu yürüyüşlerimiz devam edecektir.”dedi

Burada ki temel amaçlarının öğrencilerinin sadece dört duvar arasında ders görmesi olmadığını söyleyen Canan şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizin okul ortamının dışına çıkıp doğa ile iç içe olması, doğayı tanıması ve çevreyi korumaları temel amacımız. Bugün Kasran köyüne yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Ortalama gidiş, geliş 15 kilometre yol yürüdük.”  Dedi.

Öğrencilerden Berivan Işık ise, “Bugün Esendere yolundan Kasran köyüne doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Eğlenceli bir aktivite oldu bizim için. Doğayı daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Dağcılıkta neler yapılabileceğini öğrendik. Bu etkinliklerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Öğretmenlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.(yüksekova Halkın Sesi)

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim