• Hakkari1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazeteciler gece yarısı sınırda halay çekti
23 Haziran 2021 Çarşamba 15:59

Gazeteciler gece yarısı sınırda halay çekti

GAP Gazeteciler Birliği huzur ve güvenin sağlandığı Irak sınırındaki Hakkari’nin Çukurca ilçesi caddelerinde gece yarısı halay çektiler.

İlk defa Çukurca ilçesini görme fırsatını bulan gazeteciler, ilçenin batıda tanıtıldığı gibi olmadığını belirterek, gece yarısına kadar ilçenin caddelerinde dolaşmanın sevincini yaşadılar.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkan Vekili Hamit Özpolat ve farklı illerde görev yapan gazetecilerden oluşan heyet, Hakkari'ye Dostluk Köprüsü projesi kapsamında  Hakkari ve ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

 Gezinin son durağı olan Çukurca ilçesini ziyaret eden gazeteciler heyetine Ak Parti Hakkari İl Başkanı A. Mutalip Özek,  İl kültür ve Turzim Müdürü İdris Ağacanoğlu, Sanatçı Aydın Aydın’da eşlik etti.

Belediye Başkanı Ensar Dündar, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki  Derin ve partililer tarafından karşılanan heyet  tarihi Zap sofrasında bir araya geldiler. İlçe kaymakamını ziyaret eden heyet daha sonra ilçenin tarihi taş evleri, butik otel, tarihi taş değirmen ve üs bölgelerde kurulan dinlenme tesislerini gezdiler.

  Gece geç saatlere kadar ilçede kalan gazeteciler ve kendilerine eşlik edenler kol kola girerek ilçenin caddelerinde Aydın Aydın’ın okuduğu şarkı eşliğinde halay çektiler.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkan Vekili Hamit Özpolat, huzurun sağlandığı Hakkari bölgesinde huzur ve güvenin hakim olduğunu belirterek, Hakkari’de hayat olduğunu söylediler.

Bir zamanlar vatandaşların gün batımında evlerine kapandığı ilçede insanların artık gece geç saatlere kadar dolaşabildiğini ifade eden Kıymaz, huzurun sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ak Parti Hakkari İl Başkanı A. Mutalip Özbek, Hakkari'yi ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkan Vekili Hamit Özpolat ve farklı illerden gelen gazetecilere teşekkür ederek, Hakkari'de hayat var herkesi bekliyoruz dedi. iha

2-967.jpg3-638.jpg4-374.jpg1-20210623160058.jpg

Bu haber toplam 758 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim