• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazeteciler vefat eden meslektaşını unutmadı
10 Ocak 2021 Pazar 15:16

Gazeteciler vefat eden meslektaşını unutmadı

Hakkari’de görev yapan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle vefat eden meslektaşını kabri başında ziyaret ettiler.

2014 yılında tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası gazeteci Ali Sevmiş,  Biçer Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Kur’an-ı Kerim’in ve dualarının okunmasının ardında Gazeteci yazar Hakan Taş, şu şekilde özgeçmişine  yer verdi.

“Meslektaşımız Ali Sevmiş'ten ise sadece ailesi ile birlikkte çektirdiği hayat dolu bu fotoğrafları geride kaldı.

Ulusal ve yerel basında uzun yıllar çalıştı. Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı Hakkari Temsilciliği yaptı. Tirajı yüksek en çok okunan gazete manşetlerinde onun imzasını taşıyan haberler okumak mümkündü.

 Duruşu, konuşma dili, beyefendiliği, donanımı ve edebiyle harika bir kişilikti. Dobra ve korkusuzdu. Bölgede herkes tarafından tanınıyordu ve müthiş bir saygı görüyordu. Babası gibi de her zaman şık ve renkliydi.

2014 yılında kanser hastalığına yenik düşerek genç yaşta aramızdan ayrıldı. Ani ölümü herkesi derinden üzdü.

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla biz Hakkari’de görev yapan bir gurup gazeteci Biçer Mahallesindeki kabristanında mezarı başında ziyaret ederek ruhuna el fatiha okuduk.

Kalemi ve yüreği güçlü değerli dostum Ali, seni asla unutmayacağız. O çok sevdiğin Sümbül dağı gece gündüz sana nöbet tutuyor. Sinan Cem büyüdü ve senin yolunda ilerliyor. Biz seni tabutun içinde toprağa değil yüreğimize gömdük. Gazeteciler günün kutlu olsun.” Metin KESKİN/ Hakkari Halkın Sesi Gazetesi1-722.jpg2-705.jpg

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim