• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GESAM üyeleri Hakkari gecelerine renk kattı
03 Haziran 2017 Cumartesi 23:08

GESAM üyeleri Hakkari gecelerine renk kattı

Türkiye’nin farklı illerinden Hakkari’ye gelen 9 kişilik ünlü şair, ressam ve fotoğrafçı grubu Hakkari’deki Ramazan gecesine renk kattı.

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) işbirliği ile “Türkiye Sergileri’nin 68.’si Hakkari’de açan ünlü ressamlar Hakkari gecelerine katıldı.

  GESAM üyesi sanatçılar ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Galerisinde Ankara’dan getirdikleri 30 yakın sanatçının resim (yağlı boya ve sulu boya), minyatür, grafik, fotoğraf ve ebru eserinin yer aldığı sergi Atatürk Kültür Merkezi’nde Hakkârili sanatseverlerle buluşturdu.

-Ünlü ressamlar Hakkari gecelerine renk kattı
  Ankara’dan Sergi Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, Kocaeli’den Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın, Antalya’dan ressam Hasan Çakır ve Ulviye Baykal,

Ankara’dan ressam Fatma Nazan Özsaka, fotoğraf sanatçısı Nuray Kibar, İstanbul’dan ressam Gülten Ünal Minyatür sanatçısı Fazilet Ertablo ve Muş’tan fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ile birlikte  akşam saatlerinde Hakkari’yi gezdiler.

İlk olarak Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından eski hükümet konağa bahçesinde açılan Ramazan etkinliklerini izlediler. Burada Ramazan etkinliklerinin Organizatörü Cinegold’s Müdürü Hatice Doğan tarafından ağırlanan ünlü ressam ve fotoğrafçılara çay ikramı yapıldı.

Burada bir süre halkla kaynaşan ünlü ressam ve fotoğrafçılar daha sonra da Cumhuriyet Caddesini dolaşarak halkın arasına katıldılar.

Hakkari insanın cana yakın ve misafirperver olduğunu ifade eden Sergi Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, huzur ve güvenin hakim olduğu Hakkari Ramazan gecesindeki kalabalığa ise hayran kaldıklarını söyledi.

Her yıl iki ülkeyi dolaştıklarını belirten Demirtepe, İran ülkesindeki açmış oldukları serginin ardından Hakkari’ye geldiklerini ve Hakkari’yi çok sevdiklerini belirtti.

Bir birinden ünlü ressam ve fotoğraf sanatçısını bir arada gören Hakkarili vatandaşlar ise ilk defa kalabalık bir sanatçı grubunu Hakkari caddelerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Hakkari il kalsın Yüksekova’ya taşınmasın Hakkarimize kıymayın şeklinde konuştular.  iha

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim