• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Belediyesi Tarafından Sokak Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
07 Nisan 2020 Salı 11:43

Hakkari Belediyesi Tarafından Sokak Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede doğrultusunda sokak hayvanlarına mama ve yiyecek bıraktı.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede sokak hayvanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılmasını, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi istenmişti.

Korona virüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği belirtilen genelgede, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek, içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı ifade edilmişti.

Sokak hayvanlarına yönelik her zaman rutin olarak, sağlık taraması ve yem bırakma çalışmasını sürdürün Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinden 7 kilometre mesafede bulunan sahipsiz hayvanların barınaklarına mama ve yiyecek bıraktı.

Hayvanların bulunduğu barınakları daha önceden dezenfekte eden veteriner ekipleri, barınaklara tek tek yiyecek bıraktılar. Belediye Veteriner İşleri Hekimi Faysal Cindioğlu, Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri olarak, arkadaşlarımızla beraber gün birlik rutin yaptıkların çalışmalarından birinde olduklarını söyledi.

Cindioğlu,”Yaptığımız çalışmalar başıboş hayvanların beslenmeleri ile ilgilidir. Son iki gündür sayın içişleri bakanlığımızın gönderdiği genelge doğrultusunda da rutin olarak yaptığımız işleri biraz daha sıklaştırarak, Hakkari il sınırları içerisinde yaşayan bütün başıboş hayvan beslenmelerine daha da sıklıkla yapmaya başladık. Şuan da kentten 7 kilometre uzaklıkta ve yoğun popülasyonun olduğu bir bölgedeyiz. Şuanda beslenme çalışmalarımızı yaptık. Günde sabah akşam olmak üzere hafta sonları olmak üzere hergün burada rutin bir şekilde beslenme çalışmalarını yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

1-181.jpg2-198.jpg3-170.jpg4-122.jpg

Bu haber toplam 476 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim