• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Belediyesinden Hafriyat Temizliği
11 Haziran 2017 Pazar 14:08

Hakkari Belediyesinden Hafriyat Temizliği

Hakkari Belediyesi tarafından Sülük Gölü çevresinde hafriyat temizliği yapıldı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- Hakkari Belediyesi Aşağı Merzan Mahallesinde bulunan, etrafında oluşan kirlilikle basının yanı sıra sosyal medya hesaplarına yansıyan Sülük Gölü çevresine dökülen hafriyatları temizledi.

İnşaat sezonun başlamasıyla beraber gölde oluşan kirlilik hat safhaya çıkarken, gerek mahalle sakinleri gerekse de hafta sonu tatilini göl manzarasında geçirmek isteyen bir çok öğrenci duruma tepki göstermiş ve yetkili kurumun oluşan kirliliğe çözüm bulmasını isteklerini belirtmişti.

Gölün etrafına dökülen hafriyatlar küçük dağları andırırken, Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri gölde çalışma başlatarak, duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye rasgele dökülmüş inşaat hafriyatlarını ortadan kaldırarak, gölü oluşan çevre kirliliğinin yanı sıra yok olmaktan kurtardı.

İş makineleri ve kamyonlarla yapılan çalışmalar sonucu göllün eşsiz manzarasını seyretmek isteyen vatandaşlar için ekstradan dinlenme alanı oluşturulduğu gözlendi.

Bir çok yabani kuş turu ve aynı zamanda balığa ev sahipliği yapan Sülük Gölü, yılın dört mevsimi kentte kattığı eşsiz manzarasıyla sayılı doğa harikalarından biri.

Hem göldeki doğal yaşamı korumak, hem de kirletilmesinin engellenmesi amacıyla yetkili kurumun yaptırım ve cezai işlem uygulamasını isteyen mahalle sakinleri ise, yaptıkları çalışmalardan dolayı Hakkari Belediyesine teşekkür ederek, gölün doğal bir sit alanı olarak koruma altına alınmasını istekilerin kaydettiler.

Hakkari Belediyesinin göl çevresine uyarıcı levha asmasını istediklerini kaydeden mahalleliler, gölü bilinçsizce kirletenlere de cezai işlem uygulanması konusunda yetkililerden ricada bulundular.

Yukarı Merzan Mahallesinde Bulunan Hakkari Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu (KYK) da kalan birçok öğrenci ise, yapılan çalışmanın güzel fakat yeterli olmadığı ifade ederek, kirliliğin sadece göl etrafında olmadığını,

etrafa rasgele atılan çöpler ile beraber vatandaşların duyarsızlıkları sonucu gölün içinde de kömür küllerinin yanı sıra evsel atıklar, plastik maddeler ve benzeri bir çok atık madenin bulunduğuna dikkat çekerek, çöp ve atık maddelerin gölde yaşayan yaban hayvanları ile insan sağlığını da etkilediğini ve Hakkari Belediyesinden daha kapsamlı bir temizlik çalışması yapmalarını istediklerini söylediler.

 

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim