• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Belediyesinden sivrisinekle mücadele
07 Eylül 2017 Perşembe 13:53

Hakkari Belediyesinden sivrisinekle mücadele

Hakkari Belediyesi, insan ve çevre sağlığını korumak için sivrisineklere sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarında tam not aldı.

Yenilenen 2 araç, 5 personel ve son teknoloji ilaçlama makineleriyle yoğun bir mesai dönemi geçiren belediye ekipleri, bahar ve yaz dönemi boyunca şehrin tüm cadde ve sokaklarında sabah ve akşamları ilaçlama yaptı.

Şehir merkezinin yanı sıra mesire yerleri, gölet, sazlık, dere yatakları, çöp konteynerleri, okullar, camiler ve kamu kurum binalarında da ilaçlama çalışmaları yapan belediye ekipleri, bu uygulamaların dışında vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirildi.

Vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendirmeye alan ve adreslerinde ilaçlama çalışması yapan ekipler, doğal dokuya zarar vermeyen Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullandı. 6 ay süren çalışmalarda sivrisinekler için toplam 940 litre, larvalar içinse 250 litre sıvı ilaç kullanan ekipler, fareler için de 50 kilo ilaç uyguladı.

Sivrisineklerin olmadığı rahat bir yaz dönemi geçiren, ayrıca taleplerine karşılık istenilen adreste ilaçlama hizmet gören Hakkarili vatandaşlar ise, ilaçlama çalışmalarından son derece memnun olduklarını ifade ederek belediye yetkililerine teşekkür ettiler. İHA

Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim