• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Dağcıları Van Erek dağına tırmandı
05 Haziran 2017 Pazartesi 16:37

Hakkari Dağcıları Van Erek dağına tırmandı

Hakkari bölgelerinin güvenlik nedeniyle yaylacılığa ve dağcılığa kapalı olması nedeniyle Hakkari dağcıları başka illerde yapılan dağcılık faaliyetlerine katılmak zorunda kaldığı belirtildi.

Hakkari'deki birçok bölgenin tamamının yasak olması birçok çiftçiyi zor durumda bıraktığı gibi bölgedeki yaylacılığın sonlanması ve hayvan yetiştiriciliğine ise zarar verdiği belirtildi.

Hakkari bölgesini fırsat buldukça tanıtmaya çalışan TDF Hakkari il temsilcisi Naci Ertunç biran evvel bölgemizdeki önemli dağların faaliyetlere açık olmasını umut ediyoruz.

Yurdumuzda dağcılık sporu ve yaylacılık ta Hakkari bölgesi çok önemli bir konumdadır amacımız turizmi canlandırmak ve bölgede iyi dağcılar yetiştirmektir dedi.

Van Erek dağına tırmanan dağcılardan Emin Noyan'da  bölgemizdeki sayısız önemli zirveleri olan devasa büyüklüğünde dağlarımız varken başka illerde yapılan faaliyetlere katılmak zorunda kalmamız ekonomik yönden bizi çok etkilemektedir.Yetkililerden biran evvel dağlarımızın bir kısmını dağcılığa açmalarını istiyoruz şeklinde konuştu. İHA

erek-tagi-2.jpg

erek-tagi-1.jpg

 

Bu haber toplam 831 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim