• Hakkari17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’ de Dereler Islah Ediliyor
13 Eylül 2017 Çarşamba 14:43

Hakkari’ de Dereler Islah Ediliyor

Hakkari deki dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

Hakari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar

Hakkari’de başlatılan 2017 dönüşüm programı kapsamında hemen hemen her alanda çalışma görmek mümkün. Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan yer altı ve yol yapım çalışmaları bir çok ana cadde ve arterde bitme aşamasına gelirken, bir çok noktada ise hala devam ediyor.

Kentin her noktasında bir iş makinesi ile karşılaşılabileceği gibi, geçmiş yıllara oranla değişen çehresini de görmemek imkansız. Yeni yapılan aly yapı çalışmalarının yanı sırta dökülen sıcak asfalt ile kent merkezi yep yeni yolara kavuştu.

Önceki yıllarda kilit taşı döşenen yollarda sürücüler ve yayalar bin bir zorlukla ulaşım sağlayıp bunun yanında toz toprağa maruz kalırken şimdilerde ise rahatça dolaşmanın keyfini çıkarıyorlar.

Hakkari belediyes tarafından başlatılan yol asfaltlama çalışmaları hız kesmeden hummalı ve büyük bir özveri ile devam ederken, bir çalışma da DSİ tarafından başlatıldı. Kentin bir çok mahallesinden geçen irili ufaklı bir çok derede ıslah çalışması yapılmıştı.

Geriye kalan birkaç dere yaz aylarında tepkilere yol açmış ve yerel basınında gündemine gelmişti. Özelikle Otluca köyünden kaynağını alıp Hakkri kent merkezinden geçen ve özelikle İlkbahar aylarında debisi yükselen yanı sır yz aylarında pis kokulara neden olan Katramas Deresi, ıslah edilmemesinden dolayı vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Bugünlerde başlatılan çalışmalar ile kenti boydan boya geçen dere ıslah çalışmaları başlatılırken, çöplerden temizlenen dere, etrafına örülecek olan duvarlarla kabus olmaktan çıkacak.

Bir çok alanda farklı çalışmanın devam ettiği şehirde, bu yıl bitirilmesi amaçlanan çalışmalar ile yep yeni ve nezih bir ortama kavuşturulması amaçlanıyor. 

Bu haber toplam 1179 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim