• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari de Kurbanlıklar Birer İkişer Sahiplerini Buluyor
30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:34

Hakkari de Kurbanlıklar Birer İkişer Sahiplerini Buluyor

Hakkari de satışa çıkarılan kurbanlıklar birer birer sahiplerini buluyor

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar-

Tüm yurtta olduğu gibi Hakkari kent merkezinde de Kurban Bayram telaşı devam ediyor. Kurulan kurbanlık pazarında kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanlar sahiplerini beklerken, kent merkezinin değişik cadde ve sokaklarına kurulan pazarlarda ise vatandaşlar, bayramlık, giyim, tatlı, şeker ve ev eşyası bakarak günün erken saatlerinden başlayarak,  akşam geç saatlere kadar tatlı bir telaş yaşıyorlar.

Özellikle küçükbaş hayvancılın yoğun olduğu bölgede, bu durum kurban pazarına da yansımış durumda. Daha çok küçükbaş hayvanların satıldığı pazarda hem etinin daha lezzetli oluşu hem de fiyatın uygun olmamsıdan dolayı küçükbaş hayvanlar vatandaşlar tarafından daha çok alıcı bulurken, yer yer büyükbaş hayvanların satıldığı pazarda sayıları dört ile beş arasında değişen bir çok vatandaş ise birleşip büyükbaş hayvan alıyorlar.

Küçükbaş hayvanları kurban pazarından yapılan kıyasıya pazarlıklar sonucu alan vatandaşlar, burada küçük kamyonet kasalarına yükleyerek evlerine götürdükleri kurbanlıkları, bayram sabahı kurban etmek üzere evlerinin bahçelerinde yada kurdukları derme çatma barakalarda bekletip besleyerek, bayram sabahını bekliyorlar.

Kurban bayramının tatlı telaşının yaşandığı kent merkezinde gün içerisinde sıcak havadan dolayı pazar yerleri pek rağbet görmezken, ikindi vaktinden sonra havanın serinlemesi ile beraber deyim yerinde ise pazarların kurulduğu ana cadde ve sokaklar rengarenk bir festival yerine dönüyor.

Bayram telaşını ve mutluluğunu beklide en çok yaşayan çocuk sesleri ile dolup taşan Pazar yerleri,  Anne ve babalarıyla pazarlara askın eden çocukların heyecan dolu sesleri ile dolup taşarken, çocuklar, bayram telaşını hem yaşayıp hem de yaşatan en güzel örnekler olarak çıkıyor karşımıza.

 

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim