• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’ de Şehir İçi Servisleri Yüzde Elli Zamlandı
06 Ekim 2017 Cuma 14:31

Hakkari’ de Şehir İçi Servisleri Yüzde Elli Zamlandı

Hakkari’de şehir içi servisleri yüzde elli zamlanırken, vatandaş duruma tepki gösterdi.

Hakari Halkın Sesi Gazetesi: 

Hakkari kent merkezinde yolcu taşımacılığı yapan şehir içi servislerinde ücret 1 TL den 1. 50 TL’ ye yükselip yüzde elli zamlanırken, vatandaşlar duruma tepki göstererek, yapılan zammın yersiz ve çok olduğunu kaydettiler.

Vatandaşlar tarafından gösterilen tepkiler karşısında temkinli olan şehir içi yolcu taşımacılığı yapan hat sahipleri ve şoförler ise alınan kararı savunarak,  ülke genelinde pahalılşan hayat şartlarına dikkat çekip, mevcut ücretin kendilerini kurtarmadığını, yakıt başta olmak üzere araç yedek parçalarına yapılan ekstra zamlarında kendilerini bu şekilde önlem almaya mecbur ettiğini ifade ettiler.

Hakkari’deki yol ve çetin kış şartları göz önüne alıdığında söz konusu masrafların iki katına çıktığını ifade eden soförler, talepleri sonucu yetkili kurumlardan şimdiye kadar 1 TL olan yolcu ücretinin, 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren yüzde elli zamlanarak, taşınanan yolcu başı 1.50 TL olacağını söylediler.

Kent merkezinde yaşayan vatandaşlar ise yapılan zamma tepkili. Kentteki iş imkanları ve gelir kaynakları göz önüne alıdığında yapılan taşıma zammı ile birlikte zora girdkilerini kaydeden vatandaşlar, Şehir içi minibüslerinin kentte katetikleri mesafeye dikkat çekerek, yapılan zammın gereksiz olduğunu ve hatta ücrette indirime gidilmesini beklerken, alınan zam kararının kendilerini şok ettiğini belirttiler.

 

 

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim