• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari İl Kalsın Komisyonu bir araya geldi
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:18

Hakkari İl Kalsın Komisyonu bir araya geldi

Hakkari İl Kalsın Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari’nin Yüksekova’ya dönüştürüleceği açıklaması üzerine bir toplantı düzenledi.

Hakkari İl Kalsın Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine kentin ileri gelenleri, STK temsilcileri, iş adamları ve esnaflarla bir toplantı düzenledi.

HATSO konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, “AK Parti’nin grup toplantısında açılan bir pankart nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadim kentimizin tekrardan taşınmasıyla ilgili görüşlerini beyan etmesi hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştır.

1938 yılında il statüsü kazanan ve çok ciddi bir tarihi olan Hakkâri’miz, yüz yüze olduğu bir kararla karşı karşıyadır. MHP İl Başkanımız Sayın Fatih Özbek’in vasıtasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşerek desteklerini istedik. Sayın Bahçeli de bize her türlü desteği vereceğini söylemişti.

BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehdi Eker ile de görüştük. Bize destek vereceklerini ve konuyu tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşeceklerini söylemişlerdir” dedi.

Nüfusu 80 bin olan Hakkari il merkezi ve bağlı köylerinin Yüksekova ilçesine taşınmasının ancak büyük bir afet, savaş, deprem ve sel felaketiyle mümkün olabileceğini ifade eden Taş, “Kentimiz ekonomik ve sosyal kalkınmaya hazırlanıyor.

İnsanlarımız ticaretlerini geliştiriyor. Böylesi bir talihsizliğin yaşanılacak olması hepimizin çok derin düşüncelere kapılmasına neden oluyor. Böyle bir uygulamanın benzeri dünyanın hiçbir yerinde bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Yüksekova ilçesinin il statüsüne kavuşturulmasına karşı olmadıklarını da dile getiren Taş, “Yüksekova’nın il olmasına asla karşı olmadık. Aksine bizi mutlu eder ve sevindirir. Fakat Hakkari ilimizin statüsüne, dokusuna, tarihi geçmişine dokunmadan 82. il olarak Yüksekova’yı görmek isteriz.

Bizim bu topraklarda atalarımız ve dedelerimiz yaşadı. Her mahalle ve sokakta anılarımız ve değerlerimiz var. Maddiyattan çok maneviyatımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hiçbir hükümetin bizi coğrafyamızdan başka yerlere savurmaya hakları yoktur.

Hakkari genel nüfusu itibarıyla 17 ilden daha büyük bir şehirdir. Aşiret ve beylik geleneğinden gelen kentimiz, dünyanın en renkli coğrafyasına sahiptir” diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim