• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari İl Müftülüğü yardım ekibi yola çıktı
08 Şubat 2023 Çarşamba 03:59

Hakkari İl Müftülüğü yardım ekibi yola çıktı

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza yardım etmek üzere İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu başkanlığında gönüllü personellerden oluşturulan 10 kişilik ekip yoğun kar yağışı altında Hakkari'den yola çıktı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Ülkemizde meydana gelen ve seksen beş milyon insanımızı derinden yaralayan depremden dolayı enkaz altında kalan vatandaşlarımıza yardım etmek, defin ve tekfin işlemlerinde bulunmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek üzere Hakkari İl Müftülüğü gönüllü personelleri olarak birazdan hareket edeceğiz.

Onlar kışın bu zor günlerinde aç, susuz, kimisi dışarıda, kimisi enkaz altında barınma imkanından mahrum ve soğuk altında hayatta kalma mücadelesi verirken eli kolu bağlı oturmak bizlere yakışmaz. Onun için Allah’ın izniyle var gücümüzle mağdur olan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışacağız.

Bu ekip dışında dört ekibimiz daha istenilmesi durumunda görev yapmaya hazır beklemektedir. Bu yoğun kar yağışı ve kötü hava şartlarına aldırış etmeden yola çıkıyoruz. İnşaallah görev yerimiz olan Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine sağ salim ulaşacağız. Rabbim ülkemizi, İslam ülkelerini ve bütün insanlığı bu tip afetlerden muhafaza eylesin. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar niyaz ediyorum.” ifadelerinde bulundu.115453.jpgec7f95d0-6082-4ffb-b1bf-347f71cda9c3-750x422.jpg

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim