• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Kızılay’dan basın açıklaması
01 Haziran 2017 Perşembe 18:18

Hakkari Kızılay’dan basın açıklaması

Türk Kızılayı Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, kent merkezinin birkaç yerinde Ramazan kumanyası bağış noktası kurularak, toplanacak olan ramazan kumanyalarının ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söyledi.

Kızılay şubesi üyeleri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Türk Kızılayı Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, Türk Kızılayı 11 Haziran 1868 yılında kurulmuş uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve faaliyetleri vardır. Hakkari ilimizde ise 1970 yılında şubesi açılarak faaliyette yapmaktadır dedi.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatında öne çıktığı mübarek bir ay olduğunu ifade eden

Bozkurt, Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte mü’minler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu ay olduğunu söyledi.

Başkan Bozkurt;” 2017 yılında Türk Kızılay Genel Başkanlığı tarafından başlatılan “UMUDOL” yardım kampanyası  ile tarihin en büyük insanlık dramının yaşandığı kuraklıktan kaynaklı  açlığın pençesine düşen Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika ülkelerinde insani krizin her geçen gün daha da derinleşiyor.

Milyonlarca kişinin gıda kaynaklarına ulaşmakta zorluk çektiği, özellikle çocuk ve kadınların yeterli beslenemediği için çocuk ölümlerinin de arttığı ülkelerde, sağlık hizmetlerinin de durma noktasında olduğu Yemen,  Güney sudan ve Doğu Afrika’da insanlar umutsuz bekleyişlerini sürdürüyor, insanlığın kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor.

Bu çağrıya karşılıksız kalmayan Türk Kızılayı,  “Yemen’in, Güney Sudan’ın ve Doğu Afrika’nın Umudu Ol “ sloganıyla büyük bir yardım kampanyası başlatmıştır.

Milyonların umudu olmak için yola çıkan Kızılay, siz yardımsever Hakkari Halkının yapacağı nakdi bağış ve raf ömrü uzun olan gıda malzemesi olan  bağışların bölgedeki ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaştırılmasını sağlayacaktır.

 Ramazan ayı, birlik ve beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Bu vesileyle Hakkari Kızılay Şubesi  olarak “UMUDUOL”  yardım kampanyası nakdi bağışlarınız için Tüm Banka ve PTT Şubeleri Kızılay hesabına  ayni bağışlarınız için Şubemizin bulunduğu yerde yapılacaktır.

Ayrıca içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan ayında Hakkari Merkez ve bağlı köylerinde oruç tutan ve herhangi bir geliri olmayan evinde iftar edecek ekmeği bulunmayan nice insanlarımızın var olduğunun farkında mıyız?

 Bir hadisi şerifte  Peygamberimiz(s.a.v), komşu hakkı ve paylaşmaya büyük hassasiyet göstermiş ve “Yanı başında komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü’min değildir” diye buyurmuştur. Zengin komşuya komşularını aç bırakması da haram sayılmıştır.

Bu vesileyle Hakkari Kızılay Şubesi  olarak Hakkari Merkezinin birkaç yerinde Ramazan Kumanyası bağış noktası kurularak, toplanacak olan Ramazan Kumanyalarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Bu vesileyle tüm Hakkari Halkımızın Ramazan ayının verdiği bereket ile İftar sofralarınıza tat ve huzur getirmesi dileğiyle, Hayırlı Ramazanlar.

Ramazan Kumanya Bedeli: 75 TLTüm Banka Şubelerinde Kızılay Hesabı, PTT Şubelerinde Kızılay Posta Çekini, Şubemize Gelerek veya İnternet Sitemizi Kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu. İHA

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim