• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ KUYUMCULARINDAN  VİRÜSE KARŞI ÖRNEK DAVRANIŞ
25 Mart 2020 Çarşamba 12:08

HAKKARİ KUYUMCULARINDAN VİRÜSE KARŞI ÖRNEK DAVRANIŞ

Hakkari'de kuyumculuğun kalbi Bulvar, Cumhuriyet, İstiklal, Atlılar ve Altay Caddesinde koronavirüs önlemleri kapsamında tüm kuyumcular dükkanını kepengini kapattı.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Kuyumcular Dernek Başkanı Mehmet  Gür, "Cumhurbaşkanımızın koronavirüs salgını nedeniyle 'evde kalın' telkinlerine uyarak biz de ortak olarak aldığımız karar doğrultusunda dükkanlarımızı açmama ve gerekli  konusunda telkinde bulunduk. Kuyumcu esnafımız da koronavirüs tehdidi kapsamında risk altında. 15-20 santimden müşterilerimizle  alışveriş yapılıyor. Bu riskli durum  karşısında biz de Dernek olarak hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek dükkanlarını kapatmalarını önerdik. Bu anlamda öncelikle toplum olarak herkes önce kendini korumalı, sonra yakın çevresini. Tedbiri asla elden bırakmamamız gerekiyor." dedi.

FİYATLAR BELİRSİZ

Dernek Başkanı Gür, Hakkari'de  kuyumcu meslektaşlarımızla beraber  telkinlerine uyduğu ve kepenk kapattığı gözlemlenmiştir.  İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte altın fiyatlarında belirsizlik durumu var. Fiyatların belirsizliğinden dolayı sağlıklı bir alışveriş olmaz. Dolayısı bu aşamada ilçelerimizde de açık olan  diğer kuyumculardan vatandaşlarımız da alışveriş yaparken dikkat etsin." diye konuştu. 

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim