• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Ticaret Odasından Irak’a çıkartma
15 Kasım 2021 Pazartesi 16:09

Hakkari Ticaret Odasından Irak’a çıkartma

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) öncülüğünde Hakkari ve Çukurcalı iş insanları Irak'a çıkarma yaptı. Üzümlü Sınır Kapısının ticari geçişlere açılması için yoğun diplomasi trafiği yürütüldü.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş Başkanlığında bir araya gelen iş insanları Üzümlü Sınır Kapısının ticari geçişlere açılıp, kapasitesinin geliştirilmesi için 4 gün sürecek program için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bölgesine çıkartma yaptı.Bu Kapsamda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteği ile Duhok, Erbil ve Zaho kentlerinde ticaret oda başkanları, kaymakam ve Valiler ile bir araya gelmeyi planlıyoruz diyen Taş, Üzümlü Sınır Kapısının daha aktif hale gelmesi için bütün tarafların el birliği ile çalışması gerektiğini kaydetti.Kaymakam Kurt’ta HATSO heyetinin temaslarının önemli olduğunu dile getirerek girişimleri nedeniyle Başkan Taş ve beraberindeki heyet üyelerine teşekkür etti.Hakkari Tur (Bubi Van Turizm) yetkilisi Ebubekir Zirek rehberliğinde Üzümlü Sınır Kapısına geçen HATSO Başkanı Servet Taş, İl Tarım ve Orman Müdürü Vahap Şimşek, HATSO Meclis Başkanı Fazıl Özkan, Genel Sekreter Fikret Keskin, Üyeler; Necip Gültekin, Selahi Taş, Mahir Ertunç, Cuma Ceyhan, Fehmi Aydın, Ebubekir Aksaç, Aziz Alkan, Aydın Şen, Selami Kaplan ve Orhan Zirek'ten oluşan 15 kişilik HATSO heyeti burada hem Türk tarafı hem de Irak Tarafı gümrük Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü.Ziyaretin ilk gününde Kuzey Irak’ın Duhok Vilayeti Amediye İlçesine giden heyet, ilçe Kaymakamı Warşin Selman ve Gümrük ve Asayişten sorumlu Genel Müdür İrfan Süleyman tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamında samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede HATSO Başkanı Servet Taş Üzümlü sınır kapısının bir an önce ticari geçişlere açılması için tarafların harekete geçmesi gerektiği mesajını verdi.

Amediye Kaymakamı Warşin Selman ise Hakkari heyetine ilçeye yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, Üzümlü sınır kapısının faaliyete geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. 

Heyetin onuruna yemek veren Kaymakam Warşin Selman Üzümlü ile ilgili temasların devam edeceği mesajını verdi. 

Geceyi Dohok vilayetinde geçiren HATSO heyeti yarın Dohok Valisi Ali Teter Bey, Duhok Sanayi Odası ve Ticaret Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşecek. 

Cuma gününe kadar Güney Kürdistan ziyaretlerine devam edecek olan Hakkarili iş insanlarının sonraki günlerde Erbil ve Zaho'da da temaslarda bulunması bekleniyor.  YEREL HABER1-20211115161121.jpg2-20211115161121.jpg

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim