• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Zap vadisindeki elektrik arızasına ilkel teleferikle müdahale
24 Kasım 2022 Perşembe 14:28

Hakkari Zap vadisindeki elektrik arızasına ilkel teleferikle müdahale

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, debisi düşük suda ayakla, malzemeleri de ilkel yöntemlerle kurulan teleferikle karşıya geçirip 3 saatlik çalışmanın ardından arızayı giderdi.

VEDAŞ, kış mevsimin gelmesiyle birlikte bölgede zarar gören, arızalanan enerji nakil hatları ve yüksek gelirim direklerini güçlendirme çalışması başlattı. Ekipler, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Karakaya Tüneli mevkisinden Zap Vadisi'nin karşı tarafında kalan enerji hatlarını güçlendirmek için çaba sarf etti. Zap suyunun geçit vermeyen bölgesinde yenileme çalışması başlatan ekipler, kurdukları ilkel teleferikle malzemeleri karşı tarafa geçiriyorlar.

ÇETİN COĞRAFYADA ÇALIŞIYORLAR

Malzemelerini suyun karşı tarafına geçiren ekipler, daha sonra su debisinin azaldığı bölgede dondurucu soğuklara rağmen giydikleri su geçirmez tulumlarla sert akan suyu yürüyerek geçiyor. Zaman zaman suya düşme tehlikesi geçiren ekipler, burada topladıkları odunları yakıp ısınmaya çalışıyor. Halka kış mevsiminde daha kaliteli hizmet vermek için de çetin coğrafyada VEDAŞ ekipleri çaba sarf ediyor. Çalışmayla ilgili gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ Hakkari İşletme Müdürü Ahmet Baran, kent merkezine 25 kilometre mesafedeki bölgede bakım onarım çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Baran, ''Zap nehrinin karşındaki enerji hattına ulaşabilmek için teleferik sistemiyle malzeme taşıdık. Merkez, ilçe, köy ve mezralarımızdaki hat ve trafolarımızda bakım ve onarım çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Zap nehrinin debisi az olduğu için bu defa botları kullanmadık. Personelimiz debinin az olduğu bölgede tulum giyerek geçiyor. Sabah erken saatlerden itibaren ekiplerimizle sahada yoğun çaba sarf ediyoruz. Dondurucu soğuklara rağmen vatandaşlarımız, kaliteli ve kesintisiz bir enerji vermek için canla başla, 7/24 sahadayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. HALKIN SESİ51299.jpg10-018.jpg8-041.jpg4-541.jpgaw766585-02.jpg

Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim