• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Ziraat Odasından Çiftçiler Günü mesajı
15 Mayıs 2022 Pazar 17:08

Hakkari Ziraat Odasından Çiftçiler Günü mesajı

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif Önal Dünya Çiftçiler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

Önal mesajında, çiftçilerin, ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan türlü nimetin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini vurguladı.

'Tarım, ülkemizin ana kaynaklarındandır' diyen Önal mesajının devamında şu ifadere yer verdi

"Gıda ihtiyaçlarını karşılaması bakımından tarımın diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde birincil olarak desteklenmesi elzemdir çünkü tarımsal bağımsızlığın sağlanamaması diğer sektörlerin de gelişimini yavaşlatacak, ham madde imkânlarının azalmasına yol açacaktır.
 
Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan cefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir. 
 
Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Kılıç ve saban; bu ikisinden birincisi, her zaman ikincisine mağlup olmuştur.” diyerek tarımın önemine işaret etmiştir. Aynı zamanda Türk köylüsü ve çiftçisini “Milletin Efendisi” olarak tanımlamış, “Millî ekonominin temeli ziraattır.” diyerek cefakâr çiftçilerimizin ülke kalkınmasındaki ve toplum içindeki yeri ve önemini belirtmiştir." 

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim