• Hakkari2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de 2. eğitim öğretim okul güvenliği toplantısı
03 Şubat 2023 Cuma 17:36

Hakkari'de 2. eğitim öğretim okul güvenliği toplantısı

Hakkari'de 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı, 2. Dönemi’ne başlarken, "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik Protokol" gereği okul güvenliği konulu toplantı gerçekleştirildi.

HALKIN SESİ

Okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik, Millî Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından imzalanan iş birliği protokolüyle okullara, anlık güvenlik desteği sağlanması amaçlanmaktadır.

Vali Yardımcısı Sayın Talha Battal başkanlığında, Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın, İl Jandarma Komutanlığından Yrb. Mesut Başkurt, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve kurum/okul müdürleri katıldı.

Vali Yardımcısı Talha Battal,2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin memleketimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, okul güvenliği konusunda, Bakanlıklar arasında imzalanan bir takım protokoller var dedi.

Battal,"2022-2023 eğitim öğretim yılı başlarken yaptığımız toplantıda belirtilen hususlar, bu dönemde de uygulanmasına devam edilecektir. İçişleri Bakanlığımız, bu kapsamda; “Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın”, “Yaya Yolunu Kullan Güvende Kal ve “Trafik Dedektifleri” gibi bazı projeler yürüttü. Bu projelerle çocuklarımızda farkındalık ve bilinç oluşturmaya devam edilecek.

Çocuklarımızın güvenliği, okulun huzuru, her şeyden önemli. Birinci dönemde, okullarımız, risk gruplarına ayrılarak Emniyet Müdürlüğümüzce personel görevlendirmeleri yapılmıştı.

Bu uygulamaya devam edilecektir. Okul çevresindeki kafeler veya zararlı ürün satan yerlerde, polis ve jandarmamız gereken tedbirleri alıyor ve almaya devam edecek. Taşıma yapan okul servis araçlarının denetimlerinde, ilgili mevzuattaki kurallara mutlaka uyulması gerekiyor. Bu konuda da emniyetimiz ve jandarmamız gerekli kontrolleri yaptılar yine yapacaklardır,” dedi.

 Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise eğitime desteklerinden dolayı Vali İdris Akbıyık'a şükranlarını sunarak: "Sevgili çocuklarımızın güvenli bir ortamda, her türlü terör, ihmal, istismar ve şiddetten uzak yetişmeleri en büyük görevimizdir. Bu kapsamda; paydaş kurumlarımızla birlikte okullarımızda çalışanlara ve taşımalı eğitim kapsamında görev yapan şoförlere; trafik, iletişim, ihmal ve istismar konulu seminerler vermekteyiz.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimiz ve okullardaki rehberlik servislerimiz de bu konularda, farklı etkinliklerle öğretmen ve velilere ulaşarak ciddi farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.

Okul güvenliği kapsamında, öğrenci ve öğretmenlerin evden başlayarak; okula geldikleri yol ve araçlarda, okul giriş ve çıkışlarında, okul içerisinde ve eve dönüşlerine kadar olan bütün aşamalarda; sağlığının, malının ve canının korunmasını en önemli gayemiz olarak görüyor ve çalışmalarımızı buna göre sürdürüyoruz,” dedi.

  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık ve Güvenlik Birimi’nden sorumlu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya da okul ortamlarının daha güvenli hale getirilmesi için yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.Toplantıda, ilimizdeki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, okullarda ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri ile her türlü terör ve uyuşturucuyla mücadele konuları ele alınarak, karşılıklı görüş ve önerilerle toplantı sona erdi.3-20230203174116.jpg1-20230203174116.jpg53121.jpg

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim