• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenlendi
19 Mayıs 2017 Cuma 14:19

Hakkari'de 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenlendi

SİMMDER tarafından Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Hakkari'de düzenlenen 6. Umre Ödüllü Kitap Okumsa Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi

Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) tarafından Hakkari İman Hatipliler Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Hakkari'de düzenlenen 6. Umre Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, Sancaktepe İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hamdullah Arvas, Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Aydın Çallı, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı,

 

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Hakkari Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Aydın Çallı ve Sancaktape İmam Hatip Liseleri Mezunları Ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Arvas birer konuşma yaparak, 6. Umre Ödüllü Kitap Okuma yarışması ile ilgili katılımcılara bilgi verdiler.

 

Programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, ''Maneviyatına bağlı, çalışkan, yardımsever, merhametli, geleceğe umutla bakan insanlar ve gençler üzerindeki çalışmalarını takdir etiğim SİMMDER yöneticilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Hakkari ilimizde Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili 1.800 adet kitap dağıtıldı. Dağıtımı yapılan kitapların okunmasını sağladıktan sonra da ne anlatıldığı ile ilgili yapılan yarışmada kardeşlerimiz kompozisyonlar yazdılar ve bunlar değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Umre hediyesi kazanan arkadaşlarımız oldu. Bu da parayla ölçülmeyecek derecede çok kıymetli bir hediye. Aynı şekilde cep telefonları, diz üstü bilgisayarlar ve İstanbul gezisi kazanan arkadaşlarımız da oldu. Bunlar çok güzel hediyeler olmakla beraber burada esas olan gençlerimizi iyiliğe, güzele ve güzel ahlaka teşvik etmektir. Çünkü her şeyin başı iyi ahlak sahibi almaktan geçiyor.

 

Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir toplumu kısa bir süre içerisinde bir karıncayı dahi incitmeyecek bir toplum haline getiren bir dinin mensuplarıyız, bir peygamberin ümmetiyiz hepimiz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bundan 1400- 1500 sene önce medeniyetin, uygarlığın temelini atan, insan sevgisini, merhameti, birbirimize hoşgörülü davranmayı, adaleti, hakkı, hukuku, kol hakkı yememeyi bizlere öğreten bir peygamberin ümmetiyiz. Bütün bu çalışmaların amacı da zaten onun hayatını, onun ahlakını öğrenerek bunu da kendi hayatımıza aktarmaya çalışmaktır. İşte bu kitapları da çocuklarımıza, gençlerimize vererek kendimiz de okuyarak böyle bir karaktere sahip olmak için çaba harcıyoruz. İyi insan, iyi ahlak sahibi anasını, babasını, büyüğünü, küçüğünü tanıyan bilen seven sayan, bayrağına, vatanına sahip olmayan ahlaki değerlerini karakterini oturtmayan kişiler olduktan sonra hangi konuma gelirsek gelelim, hangi mesleğe sahip olursak olalım ne kendimize, ne ailelerimize, ne toplumumuza ne de ülkemize faydalı insanlar olamayız. Bunun için ben bu çalışmalara önem veriyorum. Gençlerimizin manevi boşluğunu doldurmak, onları iyi birer insan yapmak, hoşgörülü, birbirini seven hakkına, hukukuna riayet eden kendisine güvenilen ve dolayısıyla da buradan güvenilecek bir topluluk ve ülke meydana getirmek. Bu olduğu zaman da devletimizi, toplumumuzu bir vücut gibi düşünürsek bütün hücreleri sağlam olur. Bu olduğu zaman dünyada laik olduğumuz yere daha rahat geleceğiz. Bu vesile ile böyle hayırlı faydalı hizmetler verdikleri için Önder İmam Hatipliler Derneğine ve SİMMDER'e ve bu yolda çaba harcayan herkese teşekkür ediyorum.'' Şeklinde konuştu.

SİMMDER'in faaliyetlerini içeren sunumun ardından Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korusu ilahiler seslendirdi. 

Daha sonra geçilen ödül töreninde Vali Toprak tarafından yarışmada dereceye giren 10 öğrenciye altın hediye edildi.

SİMMDER tarafından da beş öğrenciye Umre ziyareti, 15 öğrenciye İstanbul gezisi,5 öğrenciye diz üstü bilgisayar ve 5 öğrenciye de cep telefonu hediye edildi.

HABER: SERDAR SEVİ 

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim