• Hakkari23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Bacalar Zehir Saçıyor
21 Kasım 2017 Salı 13:37

Hakkari'de Bacalar Zehir Saçıyor

Hakkari'de bina bacalarından çıkan dumanlar zehir saçıyor.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari'de bina bacalarında çıkan dumanlar çevreye adeta zehir saçıyor. Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan resmi bir kuruma ait bir binanın bacasından yükselen dumanlar çevrede yaşayan insanlara zor anlar yaşatıyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yükselen dumanlar yüzünden çevredeki esnafın camlarını dahi açmadıklarını ve çevrede oluşan dumanın kirli bir görüntüye sebep olduğunu ifade eden çevre esnafı yetkililerin gereğini yapmasını istediklerini ifade ettiler.

 

Göğüs hastalıkları uzmanları ise, kış aylarının göğüs hastalıkları için çok sıkıntılı aylar olduğunu ifade ettiler. Hakkari'de bronşit ve astım hastaları çoğunluktadır. Başvuruların genellikle kış aylarında artmakta olduğunu belirttiler.

 

Öte yandan 2017 yılında Avrupa'nın havası en kirli 10 şehrinden birinin Hakkari olduğu açıklanmıştır.

Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf olan Savaş Yılmaz isimli vatandaş, resmi kurum bacasından çıkan dumanların çevreye ciddi rahatsızlık verdiğini ifade etti. Yılmaz: ''Resmi kurum olmasına rağmen bacasından çıkan dumanlar adeta zehir saçıyor. Yetkililerin bu zehirli dumanlara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Kalitesiz kömür kullanımından kaynaklanıyor. Ayrıca Hakkari'de bacaların çoğunda filtre yok.'' şeklinde konuştu.

icrik.jpg

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim