• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ İNEK SORUNU BİTMEDİ!
27 Temmuz 2020 Pazartesi 14:28

HAKKARİ'DE BAŞIBOŞ İNEK SORUNU BİTMEDİ!

Hakkari’de, sayıları her geçen gün artan başıboş hayvanlar trafiği tehlikeye sokuyor.

12-003.jpgHakkari'nin merzan mahallesi’nde gündüz vakitlerinde atılan çöpler, çevre kirliliğine neden olurken buna başıboş gezen ineklerde eklenince şehre yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor.  Neredeyse her noktada görünen başıboş inekler, çöp konteynerlerinde yiyecek arıyor. 

Hayvan sahiplerinin ineklerine sahip çıkmasını isteyen mahalle sakinleri, “Bu ineklerin en sevdiği yerler çöp konteynerleri. Bazen üç dört tane inek merada yayılır gibi çöp konteynerinden yemleniyor. Etraf çöplüğe dönerken, feci bir koku burnumuzun direğini kırıyor. ” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü başıboş dolaşan hayvan sahiplerini tespit etmeleri halinde idari para cezası keseceğini duyurdu.

Zabıta ekipleri tüm mahalle muhtarlarını başıboş hayvanlar konusunda uyararak, “İlimiz merkezinde yapmış olduğumuz kontrol ve denetim esnasında merkezin içinde başıboş küçük ve büyükbaş hayvanlar tarafımızdan tespit edilirse, sahiplerine 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre her hayvan başı 3 bin 250 TL idari para cezası kesilecektir” denildi.

11-015.jpg

14-019.jpg

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim