• Hakkari4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Çanakkale şehitleri anıldı
19 Mart 2023 Pazar 13:27

Hakkari'de Çanakkale şehitleri anıldı

Hakkari'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

HALKIN SESİ

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törende; ilk olarak Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit-Gazi Aileleri Derneği tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma törenine; Vali /Belediye Başkan Vekili ve İl Protokolü katıldı.

örenin ardından protokol üyeleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün koordine ettiği programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hayretin Çiftçi  "Çanakkale, Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir.

Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir.Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir. Çanakkale, Kınalı Mehmettir, cefakar milletimizdir," diyerek, günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

‘’Çanakkale’’ adlı şiirin okunmasının ardından ;Çanakkale Şehitleri adlı sinevizyonun izletilmesiyle salonda duygusal anlar yaşandı. Akabinde, ‘Dur Yolcu’ adlı şiirin okunmasıyla devam eden program, Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin canlandırdığı ‘Çanakkale Bir Destan’ adlı müzikal tiyatro ile son buldu.

Programın sonunda, Vali  Akbıyık ve protokol üyelerinin, programı hazırlayan okul ekibini kutlamaları ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle program son buldu.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Koşan, İl Jandarma Komutanı Tüm General Coşkun Sel, Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar,Halil İbrahim Köroğlu, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz,  Hakkari Harp Mamulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği İl Başkanı İbrahim Adıyaman, Belediye Başkan yardımcıları Hamit Zibek, A. Mecit Yılmaz,  AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkanı Mehmet Tunç. İyi Parti İl Başkanı Yaşan Yorulmaz, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Şirin Adıyaman öğretmen , öğrenci ve kamu kurum amirleri katıldı.6-115.jpg5-252.jpg7-069.jpg8-046.jpg3-20230319133133.jpg4-587.jpg

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim