• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de ‘Çiçekler Solmadan’ projesi
06 Eylül 2017 Çarşamba 12:27

Hakkari’de ‘Çiçekler Solmadan’ projesi

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında göç mağduru ailelere rehberlik, rehabilitasyon ve sosyal hizmet konularında eğitim semineri verildi.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “Çiçekler Solmadan” projesi kapsamında göç mağduru ailelere yönelik düzenlenen seminerin altıncısında televizyon ve internetin aile bireyleri üzerindeki etkileri ele alındı. Seminerde konuşan sosyal hizmet uzmanı Vedat Yalçın, televizyon ve internetin aile bireyleri üzerindeki fiziksel, sosyal ve duygusal, bilimsel, kültürel ve yabancılaşma etkileri olduğunu örnekleriyle aileleri anlatı.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş da, “Çiçekler Solmadan” projesinin amacından bahsederek, “Bu insanlar biraz da hayata küsmüş kişilerdir. Yoksullukları, çocuklarının eğitim dışına itilmelerine neden olmuştur. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde onların girişimcilik cesaretleri artırılmaya çalışılacak.

Girişimcilik cesareti ve özgüven kazanmaları, hedef kitleyi tekrar ekonomik ve sosyal hayatın bir parçası haline gelecektir. Çiçekler Solmadan projesi kapsamında verdiğimiz eğitim, düzenlenen altıncı seminerle sona ermiştir” şeklinde konuştu.
Ailelerden gelen soruların sosyal hizmet uzmanı tarafından cevaplandırılmasıyla seminer sona erdi.

 
 
Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim