• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de çiftçilere 102 Bin Adet sebze Fidanı Dağıtıldı
13 Haziran 2017 Salı 16:22

Hakkari’de çiftçilere 102 Bin Adet sebze Fidanı Dağıtıldı

Hakkari Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ''Hakkâri Sebzeciliğini Geliştirme" projesi kapsamında, çiftçilere 102 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi

Halkın Sesi Gazetesi- Serdar Sevi

Hakkari Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ''Hakkâri Sebzeciliğini Geliştirme" projesi kapsamında, çiftçilere 102 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi. Hakkari Valililğinin desteğiyle uygulanan proje kapsamında, kent merkezi ve ilçelerde bulunan çiftçilere, 65 bin aşılı karpuz, 30 bin domates, 4.000 adet kavun, 1.500  adet biber 1.500 adet  patlıcan olmak üzere toplam 102.000 fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurum bahçesinde yapılan dağıtıma Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, İl Müdür Yardımcısı Bülent Tanyürek ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Emin Ertaş ve çiftçiler katıldı.

Dağıtımda konuşan Hakkari Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek, Hakkâri bölgesinin sebzecilik faaliyeti için uygun koşullara sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için bundan sonraki yıllarda da desteklemeye devam edeceklerini bitkiye, tohuma ve tohumculuğa çok önem verdiklerini, bu fidelerin çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ayrıca Bitkisel üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür etti."

Fidelerini alan çiftçiler ise Hakkari Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne çalışmalarında dolayı teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim