• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de dengbejler gecesi
09 Haziran 2017 Cuma 14:31

Hakkari’de dengbejler gecesi

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan dengbejler büyük ilgi gördü.

HAKKARİ(İHA)Hakkari'de eski hükümet konağı bahçesinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri, her akşam farklı programlarla devam ediyor. Yer yer protokol üyelerinin de tam kadro katıldığı etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı erbane grubu yöresel kıyafetlerle sahnedeki yerini alarak, bir birinden güzel şarkılar seslendirdi.
Daha sonra sahne alan Hakkari’nin ünlü dengbejlerinden Leyla Uçar, Mahmut Duman, İhsan Gür, Lokman Tetik ve Mahmut Önal, birbirinden güzel şarkılarla geceye ayrı bir renk kattı.

Günlerdir bu anı beklediklerini söyleyen vatandaşlar, yöreye has Kürtçe şarkılar seslendiren erbane ve dengbej grubuna teşekkür etti. Ramazan etkinliklerini düzenleyen Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'e de teşekkür eden vatandaşlar, ilk defa Hakkari’deki Ramazan gecelerinin bu kadar neşeli ve renkli geçtiğini ifade etti. 

Bu haber toplam 754 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim