• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de dünya hayvanları koruma günü etkinliği yapıldı
05 Ekim 2017 Perşembe 16:21

Hakkari’de dünya hayvanları koruma günü etkinliği yapıldı

Özel Hakkari Doğu Koleji öğretmen ve öğrencileri “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesinde bu yıl hizmet vermeye başlayan Özel Hakkari Doğu Koleji öğrencileri “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri kapsamında okul çevresinde bulunan sokak hayvanları için barınma kulübeleri yaptılar.

Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri tarafından da öğrencilere sokak hayvanları için yiyecek kapları dağıtıldı. Veteriner hekim tarafından aşısı yapılan bir sokak köpeğine öğrenciler “Kömür” ismini verdi. Dünya hayvanları koruma gününün önemine değinen okul müdürü İbrahim Selim,

“Yurdumuzda ve dünyada her yıl ekim ayının 4’üncü günü hayvanları koruma günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle okulumuz, Hakkari Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri eşliğinde öğrencilerimize sokak hayvanları için yiyecek kapları dağıtıldı. Öğrencilerimiz tarafından okulumuz çevresinde yaşayan yavru sokak köpeğine barınma kulübesi yapıldı.

Barınma kulübesi yapılan yavru köpeğin okulumuza getirilen veteriner hekim tarafından aşıları yapıldı. Aşıları tamamlanan yavru köpeği öğrencilerimiz severek sahiplendiler. Öğrencilerimiz tarafından yavru köpeğe "Kömür" ismi verildi.

Okulumuzda sokak hayvanları için öğrencilerimiz tarafından barınma kulübeleri yapıldı. Vekillerimiz ve öğrencilerimize bu duyarlılıkları için okulumuz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim