• Hakkari0 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ’DE DURAK YETERSİZLİĞİ
25 Kasım 2017 Cumartesi 14:19

HAKKARİ’DE DURAK YETERSİZLİĞİ

Hakkari’de yıllardır süren toplu taşıma sorunu, şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliğinin yanı sıra durak yerlerinin ve sayılarının az ya da olması vatandaşa isyan ettirdi.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari’deki durak yetersizliği; özellikle durak yerlerinin belli olmaması, sayılarının az olması, duraklar arası mesafenin uzun olması, duraklarda kabin ve akıllı durak sisteminin bulunmaması, durakların konfurlu ve iklim şartlarına uygun olmaması öne çıkan sorunlar arasında yer alıyor.

Hakkari’deki belirsiz durak yerlerinden ve durak yerlerinin belli olmamasından şikayet eden vatandaşlar gereğin yapılmasını istedi. Hakkari’de daha önce yapılan minibüs duraklarının da  ya tahrip edildiğini ya da kar altında kalıp durak olarak kullanılmadığını ifade eden vatandaşlar yeni ve modern durakların yapılmasını istedi. Vatandaşlar ayrıca şehir içi minibüslerin de kalkış saatlerinin düzenlenmesini talep etti.

Biçer Mahallesi sakinlerinden Nihat Tan isimli vatandaş, halkın mağdur durumda olduğunu belirtirken:’’ duraklarda yağmurluklar yok. Minibüs bekleyenler hep hasta, yaşlı ve çocuklar. Şehir içi minibüsleri bekleyen halk perişan oluyor. Yetkililerin bu işe bir el atması gerekiyor. Belediyenin, halkın rahatlığı ve sağlığı için şehir içi toplu taşıma araçlarının sayısını artırması ve her mahallede uygulanması gerekiyor. Halkın çektiği çile bir tarafa minibüs çilesi bir tarafa. Şehir içi minibüs beklerken de minibüsteyken de ayakta bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Sümbül Mahallesinde ikamet eden Şaban Yalçın isimli vatandaş ise; şehirde hizmet veren özel şehir içi servislerinin keyfi muamelesinden şikayet ederken şehir içi minibüslerin bir düzene oturtulmasını istedi. Şaban Yalçın:’’Şehirde hizmet veren özel toplu taşıma araçlarının kalkış saatleri belli değil. Ne zaman isterlerse o zaman kalkıyorlar. Koltuk sayısının 3-4 katı yolcu alıyorlar. Belli bir kalkış saatleri olmalı bazen yarım saatten fazla minibüsün kalkmasını bekliyoruz. Minibüs dolmadan hareket etmiyorlar. Bazen hastaneye gitmemiz gerekiyor dakikalarca bekliyoruz. Yetkililerin bu duruma bir düzenleme getirmesini bekliyoruz.’’şeklinde konuştu.

icerik-003.jpg

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim