• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKKARİ'DE EK SU KAYNAKLARI İÇİN SONDAJ YAPILDI
01 Haziran 2017 Perşembe 18:11

HAKKARİ'DE EK SU KAYNAKLARI İÇİN SONDAJ YAPILDI

Hakkari Belediyesi, şehrin içme suyuna takviye olarak su kaynaklarının kazandırması için sondaj çalışmaları başlattı.

Hakkari Belediyesi, şehir de yaşanan içme suyu sorunun bir an önce çözülmesi için bir yandan alt yapı çalışmalarını tamamlayıp Golan ve Berçelan Yaylalarındaki kaynak suları şehre taşımaya hazırlanırken bir yandan da içme suyuna takviye su kaynakları kazandırmak için sondaj çalışmaları başlattı.

Ek çözümler üreten Hakkari Belediyesi şehir genelinde belirlenen altı ayrı noktada toplamda 600 metre sondaj çalışması yapacak. Başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta şehrin Merzan Mahallesinde belirlenen alanda belediye teknik personellerinin denetiminde sondaja başlandı.

“Sondaj çalışmaları yıl boyunca sürecek”

Çalışmaları Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, beraberindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan ve Belediye Başkan Yardımcıları ile yerinde inceleyerek teknik ekiplerden bilgi edindi.

Başkan Epcim burada kısa bir açıklamada bulunarak, bu yıl içerisinde Hakkari’de yaşanan su sorunun büyük bir kısmını çözüme kavuşturacaklarını, bu kapsamda yıl boyunca sondaj çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkanı Cüneyt Epcim ve beraberindeki heyet sondaj çalışmasının ardından belediyenin Fen İşleri ekiplerince başlatılan yol genişletme ve istinat duvar çalışmalarını inceledi. 

hakkari-sondaj-3.jpg

hakkari-sondaj-2.jpg

 

 

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim