• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de emniyet ve jandarma 2 bin kişiye aşure dağıttı
06 Ekim 2017 Cuma 15:23

Hakkari’de emniyet ve jandarma 2 bin kişiye aşure dağıttı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Hakkari Valiliği koordinatörlüğünde Muharrem ayı nedeniyle cuma namazı çıkışında yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hacı Sait Camisi önünde cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram etti.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz, tezgahların başına geçerek kendi elleriyle aşureleri kaplara doldurarak vatandaşlara ikram ettiler.

Kazanların etrafında kuyruklar oluşturan vatandaşlar, aşure almak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Aşure dağıtımı sonrasında konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hacı Sait Camisinde emniyet ve jandarma, valilik koordinatörlüğünde 2 bin kişilik aşureyi tadıp vatandaşlara dağıtım onlarla paylaştıklarını söyledi.

Vali Toprak,”Aşurenin geleneklerimizde dinimizde komşularımızın hatırlanması, birbirimizin hatırının sayılmasıdır. Aşure dağıtımını gerçekleştiren emniyetimiz ve jandarmamıza teşekkür ediyoruz.

Binlerce vatandaşımız Cuma namazı çıkışında emniyeti, komutanı ve valisi ile beraber aşuremizi tattık. Birlik ve beraberliğimize vesile olmasına olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. İHA

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim