• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de FETÖ operasyonunda 5 tutuklama
29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:57

Hakkari’de FETÖ operasyonunda 5 tutuklama

Hakkari’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5’i tutukland

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında örgüt içi haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları tespit edilen şahıslara yönelik Durankaya beldesi, Geçitli köyü, Doğanyurt köyü ve Akçalı köyü ve ilimiz merkezinde değişik tarihlerde operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında H.Y., M.K., M.D., N.A., M.A., M.E., E.Ç. ve, Z.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış. Bu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, 7 adet kitaba (668 Sayılı KHK ile kapatılan ve yasaklanan yayınevine ait) el konulmuştur.

Ayrıca N.A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda, 1 adet kaleşnikof marka tüfek ve bu tüfeğe ait 1 adet şarjör ile 30 adet fişek ele geçirilmiş ve silahın kendine ait olduğunu beyan eden M.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

M.D., M.K. ve Z.A. isimli şahıslar adli kontrol uygulama tedbirleri kararı ile serbest bırakılmıştır. N.A., H.Y., E.Ç., M.E. ve M.A. isimli şahıslar ise Hakkari Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır” denildi.  İHA

Bu haber toplam 716 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim