• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de güneş yüzünü gösterdi
10 Mayıs 2022 Salı 14:10

Hakkari'de güneş yüzünü gösterdi

Hakkari'de 2 haftadır süren soğuk hava ve kar yağışının ardından havaların ısınmasını fırsat bulan vatandaşlar, güneşin tadını çıkarmak için sokaklara akın etti.

Hakkari'de mevsim normallerinin altındaki soğuk hava 2 hafta aradan sonra yerini güneşli havaya bıraktı. Geçen hafta etkili olan yağmur ve kar yağışının ardından hava sıcaklığının 7 dereceye çıktığı Hakkari'de, vatandaşlar güneşin tadını çıkarmak için sokaklara akın etti.  Vatandaşlar ve çocuklar, kent merkezinde yoğunluk oluşturdu.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye hizmet binası önündeki fiskiyeli havuzun etrafında oturarak güneşin tadını çıkarntan vatandaşlar, uzun bir aradan sonra güneş yüzü gördüklerini belirttiler.

Vatandaşlar,"Bahar ayı geldi diye acele ettik. Kimileri kömür sobasını kaldırdı, kimisi ise kaloriferlerini devre dtışı bıraktı. Nisan ve Mayıs ayında yağmur ve kar yurda geri döndü.

Herkes tekrar kış moduna geri döndü. Yağışlar iki haftadır devam ediyordu. Van-Hakkari kara yolu bir süre kardan dolayı olaşıma kapandı.

Koru soğuklar ise ciğerimeze kadar işledi. Bugün güneş yüzü gören herkes kendisin caddelere attı" şekyinde konuştular.iha1-20220510141117.jpg

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim